Polieren en simoniseren in Antwerpen?

Hoe bescherm ik best mijn autolak?

Polieren en simoniseren in regio Antwerpen? Bij Carrosserie Dinac hebben we de beste carrosserie-experts ter beschikking voor uw auto. In dit artikel leggen we uit wat het verschil is tussen polieren en simoniseren, de kostprijs ervan en hoe je jouw auto best kan beschermen tegen kleine krasjes en deukjes.

Polieren en simoniseren: Wat is het verschil?

Het verschil tussen polieren en simoniseren zit in de grootte van de opknapbeurt. Bij simoniseren geef je jouw autolak eerder een beschermingslaag mee, waardoor jouw wagen meer gaat glazen maar de krassen zijn bij deze techniek nooit volledig weg. Met polieren kan je lichte krassen compleet verwijderen.

Maar hoe weet je over welke soort kras of autoschade het gaat? Dat bespreken we in dit artikel.

De buitenkant van een auto is onderverdeeld in verschillende lagen:

  • Blanke laag
  • Gekleurde lak laag
  • Grondlak
  • Metaallaag

Als enkel het blanke lak geschonden is dan gaat het over een lichte kras. Zie je het metaalwerk dan is het een diepe kras.

Simoniseren voor kleine krassen

Simoniseren is een techniek die een glanzende beschermingslaag aanbrengt op de lak van je auto. Hierbij wordt een speciale wax gebruikt en worden oneffenheden en hele kleine krassen verholpen. De waxlaag zorgt ervoor dat jouw wagen weer volledig gaat blinken en beschermt de lak tegen weersinvloeden. In principe moet je elke 3 maanden deze behandeling doen om het effect te behouden. Zoek je naar een permanente behandeling? Dan is keramische coating een betere oplossing.

Simoniseren zorgt er ook voor dat er minder vliegjes tegen jouw auto kleven tijdens de zomerperiode. Carrosserie Dinac kan deze klus vakkundig uitvoeren!

Via onze handige tool kan je een gratis offerte vragen om uw auto te simoniseren.

simoniseren

Polieren voor grotere beschadigingen

Polieren is soms nodig als simoniseren niet genoeg is om jouw krassen te verwijderen. Met ronde bewegingen van een poliermachine kan je lichte krassen volledig behandelen. Hierbij worden verschillende pasta’s gebruikt om de krassen te behandelen. Afhankelijk van hoe diep de kras is wordt er tijdens het polieren altijd een hoeveelheid lak verwijderd. Het eindresultaat is een gladde, verfijnde finish van jouw autolak.

Als de kras het metaalwerk heeft aangetast dan heeft polieren weinig zin.  Hierbij zijn andere technieken nodig om uw carrosserie de juiste bescherming te geven.

Via onze handige tool kan je een gratis offerte vragen om uw auto te polieren.

polieren en simoniseren

Wat doe je als je kras te diep is om te polieren?

Als autoschade jouw metaalwerk heeft aangetast dan is polieren of simoniseren niet genoeg om een auto weer in goede conditie te krijgen. Bekijk het volledige overzicht van diensten om de geknipte oplossing voor jouw probleem te vinden.

Bij autopech of grotere autoschade kan je via de offertemodule van Dinac onmiddellijk prijs opvragen (en wij nemen contact op met uw autoverzekeraar).

Carrosserie Dinac: specialist in polieren en simoniseren

Dinac is gevestigd in Deurne (Antwerpen) en biedt al sinds 1977 een topservice op het gebied van Auto Assistance in samenwerking met verschillende verzekeraars. Pech onderweg of problemen met uw carrosserie? Dinac helpt u terug op weg en biedt steeds een gratis vervangwagen.

Aarzel niet om ons te bellen of een bericht te sturen als u met uw wagen in panne staat. Wij werken samen met alle grote verzekeraars en bieden u de beste service die bestaat.

Garage en Carrosserie hersteller antwerpen

Vraag offerte

Schade aan uw wagen? Vraag een vrijblijvende offerte bij Dinac. Onmiddellijke prijsberekening.

Al 40 jaar zet Dinac zich onafgebroken in om u te helpen met autoschade.