TOTAAL VERLIES

Wat te doen bij totaal verlies van de wagen?

Helaas is sommige schade aan een wagen zodanig groot dat we spreken van een totaal verlies of perte totale van de wagen. 

Er zijn twee soorten totaal verlies:

  • Enerzijds heb je een economisch totaal verlies. Dit wil zeggen dat de kostprijs van de herstelling duurder is dan de waarde van het voertuig.
  • Anderzijds heb je nog een technisch totaal verlies. Dit is meestal het geval als je auto betrokken was bij brand, waterschade of een heel zwaar ongeval. Hierna mag de wagen niet meer hersteld worden.

 

Bij een economisch totaal verlies is het mogelijk dat er twijfel ontstaat of het al dan niet totaal verlies is. In zo’n geval worden er proefbiedingen opgevraagd om te bepalen of het wagen totaal verlies is of toch nog hersteld kan worden.

dinac-totaal_verlies

VOLG DEZE STAPPEN

  1. Als een expert uw wagen perte totale verklaart, brengt u best zo snel mogelijk al uw boorddocumenten naar onze garage (inclusief het tweede deel van het inschrijvingsbewijs dat thuis bewaard wordt). Vraag hier meteen een afspraak of neem telefonisch contact op met ons. 
  2. Vanaf dat alle papieren aanwezig zijn, plaatst de verzekeringsexpert uw auto aan de hand van foto’s op een wrakkenjournaal waar opkopers gedurende 7 dagen op uw wagen kunnen bieden.

Dit met als bedoeling de beste mogelijke waardebepaling voor uw voertuig te verkrijgen.

Wij bieden u als gratis service een vervangwagen aan voor de eerste 7 dagen.