Hoe kan ik roest van mijn auto verwijderen?

Roest verwijderen en behandelen op de auto zodat je carrosserie weer roestvrij is? Roestplekken zijn één van de grootste nachtmerries voor auto’s. Zo kan roest beginnen met een klein plekje, maar kan het zich al snel uitspreiden naar andere delen van je wagen en gaatjes maken. Het is dus belangrijk dat je tijdig roestplekken op je auto behandelt. Zo vermijd je in de toekomst meer autoschade en hoge herstelkosten. In dit artikel bespreken we wat je best doet bij roestvlekken op de auto.

Hoe kan ik roest behandelen en verwijderen van mijn auto?

Wanneer je roest ziet op jouw auto, is het tijd om in actie te schieten. Bij Carrosserie Dinac zijn we experts in roestplekken behandelen en repareren. Laat je roest te lang zitten dan heb je kans dat er zelfs gaatjes gaan ontstaan in het plaatwerk van je voertuig. Geef beginnende roestplekken geen kans.

Hier zijn een aantal tips voor roest op de auto:

  • Controleer voor eventuele roestplekken
  • Beginnende roestplekken kan je makkelijk zelf verwijderen
  • Voor grote roestplekken ga je best naar een carrosseriebedrijf
  • Laat stukjes roest verwijderen door een roestverwijderaar
  • Roestplekken kan je proberen voorzichtig op te schuren
  • Behandelde roestvlekken kan je verven met autolak primer en tenslotte overspuiten met autolak

Via onze handige tool kan je een gratis offerte vragen om grote roestvlekken te behandelen of te verwijderen

Hoe kan ik roest voorkomen op de auto?

Door regelmatig jouw auto te poetsen en in wax te zetten kan je roestplekken voorkomen. Roest komt niet vanzelf en het is beter om het te voorkomen dat het te genezen. Een waxlaag beschermt jouw autolak en zorgt dat er geen corrosie kan beginnen aan het metaalwerk van de auto. Door te simoniseren kan je zorgen dat jouw auto voor 3 maanden beschermd is tegen weersomstandigheden, met een keramische coating zelfs langer.

Bij Dinac willen we zoveel mogelijk de klant helpen om de beste en goedkoopste oplossing te vinden.

Overzicht van alle soorten autoschade

Als autoschade jouw metaalwerk heeft aangetast dan is uitdeuken niet genoeg om een auto weer in goede conditie te krijgen. Soms is het goedkoper om auto-onderdeel compleet te vervangen. Bekijk het volledige overzicht van diensten om de geknipte oplossing voor jouw probleem te vinden.

Bij autopech of grotere autoschade kan je via de offertemodule van Dinac onmiddellijk prijs opvragen (en wij nemen contact op met uw autoverzekeraar).

Kan ik zelf roest verwijderen?

Ja in sommige situaties is het mogelijk om zelf roestvlekken te herstellen maar het is toch verstandig om de herstelling over te laten aan de experts. Bij de doe-het-zelf technieken is de kans groot dat je juist meer schade veroorzaakt en dan komt het uiteindelijk duurder uit. Dus laat die doe-het-zelf hersteltechnieken staan en kom gewoon eens langs bij Dinac voor een gratis offerte. Wist je dat het repareren van kleine roestvlekken niet veel geld hoeft te kosten? Als Carrosseriebedrijf hebben wij al 40 jaar ervaring in het oplossen van roest op een snelle en budgetvriendelijke manier.

roest verwijderen

Vraag offerte

Schade aan uw wagen? Vraag een vrijblijvende offerte bij Dinac. Onmiddellijke prijsberekening.

plaatwerk

Al 40 jaar zet Dinac zich onafgebroken in om u te helpen met autoschade.