Home > Vloerladen

Vloerladen in je wagen: de ideale oplossing voor het organiseren en opbergen van je spullen

Vloerladen

Ben je op zoek naar een handige manier om spullen te vervoeren in je wagen? Of wens je de organisatie van al het materiaal in je bedrijfswagen op punt te stellen? Dan is de installatie van vloerladen in je wagen wellicht iets voor jou. Een vloerladensysteem zorgt ervoor dat je al jouw materiaal, gereedschap en andere spullen netjes kunt opbergen en het overzicht kunt bewaren. Zeker voor professionals en zelfstandigen is dit een must. Door te werken met vloerladen wordt je bedrijfswagen efficiënt ingericht en kun je meer materiaal meenemen.

Bij Carrosserie Dinac in Deurne kun je terecht voor de inrichting van jouw bestelwagen en talloze andere diensten om jouw bedrijfswagens te optimaliseren zoals de bestickering van je wagens, het plaatsen van rekken of andere handige opbergsystemen. Heb je nog verdere vragen of wens je meer informatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Voordelen vloerladen in je wagen

Extra opslagruimte en overzicht

Vloerladen in je wagen plaatsen biedt verschillende voordelen. Zo is het in de eerste plaats een handige manier om spullen te vervoeren. De extra opslagruimte kan dienen voor het vervoeren van professioneel materiaal, gereedschap, kleine machines en andere spullen. De vloerladen zorgen eigenlijk voor een dubbele vloer, waardoor er ook nog spullen kunnen gestockeerd worden bovenop de lades. Op die manier kun je bijvoorbeeld kleiner materiaal en dergelijke georganiseerd opbergen in de vloerladen en grote onderdelen meenemen bovenop, waardoor er een minimaal verlies aan oppervlakte is!

De lades kunnen bovendien georganiseerd worden op maat van jouw wensen. Zo kunnen er speciale vakken worden voorzien voor machines of ander gereedschap. 

Daarnaast bespaart het gebruik van vloerladen in je wagen tijd en energie, omdat je niet steeds hoeft te bukken of tillen. Door een schuifsysteem kun je makkelijk aan al je materiaal. Vloerladen zijn niet alleen makkelijk bereikbaar maar zijn bovendien ook onzichtbaar omdat ze als dubbele vloer worden geïnstalleerd. Op die manier wordt de orde in je wagen verbeterd

Veiligheid en rijcomfort

Een ander voordeel van dergelijke opslagsystemen is dat vloerladen het rijcomfort verbeteren doordat het zwaartepunt van de wagen lager komt te liggen en er minder los materiaal door de wagen slingert. Dit laag zwaartepunt verhoogt bovendien ook de veiligheid en voorkomt ongevallen.

Welke systemen bestaan er allemaal?

Vloerladen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en draagvermogens, voor elk type voertuig. De grootte en het draagvermogen zijn afhankelijk van het model van jouw wagen, jouw specifieke wensen en behoeften en de modellen die beschikbaar zijn bij de fabrikant. Buiten de standaard maatvoeringen zijn de vloerladensystemen in elke gewenste maatvoering leverbaar.

Over het algemeen kunnen vloerladen enkele honderden kilo’s aan gewicht dragen. Let echter altijd op dat het maximale laadvermogen van je wagen niet overschreden wordt!

Ook kan er gewerkt worden met diverse systemen. Enkele populaire systemen zijn BEKS ladesystemen en ALCULA vloerladen

 • BEKS is een Nederlands bedrijf dat hoogwaardige vloerladen produceert. Het BEKS ladesysteem is ontworpen om het transport van zware en grote goederen te vergemakkelijken. BEKS vloerladen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals aluminium en staal en zijn daardoor zeer stevig en duurzaam. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant. Een van de belangrijkste voordelen van BEKS vloerladen is dat ze zeer gemakkelijk te gebruiken zijn. Dankzij het slimme ontwerp kan de lade met één hand worden geopend en gesloten, wat de efficiëntie van het laden en lossen van goederen verhoogt.
 • ALUCA is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van bedrijfswageninrichtingen, waaronder vloerladen. De ALUCA vloerladen zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium, waardoor ze een hoge belastbaarheid hebben en toch gemakkelijk te hanteren zijn. De laden zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn aan te passen aan de specifieke behoeften van de gebruiker. ALUCA vloerladen zijn uitgerust met kogelgelagerde telescooprails, wat zorgt voor een soepele en stille beweging van de laden. Als bijkomend voordeel zijn de laden ook voorzien van een automatisch sluitsysteem, waardoor ze veilig en stevig sluiten, zelfs tijdens het rijden. Daarnaast zijn de laden eenvoudig uitneembaar en verplaatsbaar, waardoor het mogelijk is om de laadruimte van de bedrijfswagen flexibel in te delen. 

Onderhoud en reparatie

Om de vloerladen van je wagen in goede staat te houden, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Zo kun je de wagen bijvoorbeeld schoonmaken en smeren. Mocht er iets kapot gaan aan de wagen, dan is het verstandig om deze te laten repareren door een professional. Reparaties kun je in sommige gevallen ook zelf uitvoeren, maar dit hangt af van de aard van het probleem en je eigen kennis en vaardigheden.

Wat is de kostprijs van vloerladen?

Als je overweegt om een vloerladensysteem voor je wagen aan te schaffen, dan is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn. De prijs van een dergelijk systeem kan variëren afhankelijk van de grootte, het draagvermogen en de kwaliteit van het materiaal. Over het algemeen kun je je wagen uitrusten met vloerladen voor een paar honderden euro’s.

Enkele tips

Bij het aanschaffen van vloerladen voor je wagen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

 • Ten eerste is het belangrijk om te weten waarvoor je de wagen gaat gebruiken. Op basis daarvan kan je bepalen welke grootte en draagvermogen het beste past bij jouw behoeften. 
 • Daarnaast is het verstandig om te letten op de kwaliteit van het materiaal. Een stevige wagen gaat langer mee en kan meer gewicht dragen. 
 • Bij Carrosserie Dinac luisteren we naar jouw persoonlijke behoeftes en wensen. Prijstransparantie en duidelijke communicatie is key bij ons! Door te werken met een offerte op maat weet jij precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Veelgestelde vragen

Ja, er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor een wagen die uitgerust is met vloerladen zoals een duwbeugel, extra lades en zelfs een oprijplaat.

Ja, sommige modellen zijn ontworpen om als werktafel te gebruiken, omdat ze een stevig werkblad hebben. Door je lades op deze manier te gebruiken win je aan plaats en heb je jouw werkblad altijd mobiel ter beschikking, handig toch?

Het is belangrijk om de maximale belasting van de wagen niet te overschrijden en om de wagen op een vlakke ondergrond te gebruiken. Ook is het aan te raden om de lades goed te sluiten voordat je de wagen gaat verplaatsen.

Vermijd dure afrekeningen op het einde van uw leasingcontract? Wij bieden oplossingen aan voor wagenparken van 10 tot 1500 voertuigen.

Contacteer ons

  Uw bericht*

  Openingsuren
  • Maandag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Dinsdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Woensdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Donderdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Vrijdag08:00-12:00 | 13:00-17:00
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten