Home > Schade door onbekende derden aan auto

Wat te doen bij schade door onbekende derden aan auto?

Schade door onbekende derden aan auto

Het ontdekken van materiële schade aan je auto is altijd vervelend, vooral als je niet weet wie er verantwoordelijk voor is. Het feit dat de dader onbekend is, betekent dat je niemand persoonlijk kunt aanspreken voor de financiële verliezen die je hebt geleden. Een veelvoorkomende situatie is wanneer iemand je geparkeerde auto beschadigt met een ander motorvoertuig terwijl je weg bent. 

Dinac Carrosserie geeft je in dit artikel tips voor wanneer de aansprakelijke persoon niet bekend is, alsook een duidelijk stappenplan voor de verdere afhandeling van de schade. Als toonaangevend schadeherstelbedrijf, gevestigd in Deurne, zijn we gespecialiseerd in het repareren van alle autoschade. Neem gerust contact op met onze vriendelijke medewerkers voor een afspraak, en wij staan klaar om je graag verder te helpen!

Veel voorkomende situaties van materiële schade aan je wagen

Wanneer je auto beschadigd raakt door een onbekende, kan dit zowel per ongeluk als met opzet gebeuren. In dit laatste geval kan er zelfs sprake zijn van een vluchtmisdrijf, wat strafbaar is onder het strafrecht.

Enkele veel voorkomende situaties van materiële schade aan je auto door een onbekende zijn de volgende:

 1. Schade aan een geparkeerde wagen: krassen, deuken of schade aan spiegels en bumpers zijn vaak voorkomende situaties van autoschade, zeker wanneer je je auto op een openbare parkeerplaats achterlaat of in een stad. Een afgereden spiegel is een klassiek schadegeval, wat gelukkig meestal gemakkelijk te verhelpen valt!
 2. Vandalisme: onbekenden kunnen opzettelijk schade aan je auto toebrengen, zoals het bekrassen van de lak, het inslaan van ramen of het vernielen van de buitenspiegels. Dit komt gelukkig minder voor, maar het kan gebeuren, zeker in drukkere steden.
 3. Vluchtmisdrijf: dit gebeurt wanneer een ander voertuig je auto raakt en vervolgens wegrijdt zonder zich bekend te maken, waardoor je achterblijft met de schade.
 4. Poging tot diefstal: in sommige gevallen proberen dieven iets uit je auto te stelen (of je auto zelf) en veroorzaken ze schade aan het slot, de ruit of de stuurkolom. Een gouden tip is dan ook om geen waardevolle spullen achter te laten in de wagen die in het oog kunnen springen! Zo kan veel ellende vermeden worden.
 5. Schade door onbekende fietser: ook fietsers zorgen soms voor schade, zeker in steden. Als de fietser gewoon doorrijdt is de dader ook onbekend.

Hou er natuurlijk rekening mee dat het altijd kan voorkomen dat schade wordt veroorzaakt door vallende takken, hagelstenen of andere natuurelementen wanneer je je auto buiten parkeert.

Schade door onbekende derden aan auto

Ontdek wat Dinac Carrosserie voor jou kan betekenen!

Dinac Carrosserie is een gerenommeerd schadeherstelbedrijf dat bekend staat om zijn expertise, uitgebreide ervaring en het gebruik van geavanceerde technologieën, wat resulteert in een vlotte en efficiënte afhandeling van elke beschadigde auto. Onze garage bevindt zich in Deurne, naast Antwerpen.

Bij Dinac Carrosserie in Deurne beschikken we over alle technische expertise en het juiste materiaal om elke vorm van schade aan je wagen professioneel af te handelen Wat voor type autoschade je ook hebt of welk automerk je rijdt, Carrosserie Dinac behandelt jouw autoschade altijd met professionaliteit. Bovendien bieden we je gratis een vervangwagen aan, zodat je mobiliteit behoudt tijdens het herstelproces..

Heb je autoschade opgelopen? Aarzel dan niet en neem vandaag nog contact met ons op om je offerte aan te vragen, zodat wij je verder kunnen helpen! Ons team staat klaar om je te helpen en je auto weer in perfecte staat te herstellen.

Stappenplan bij schade aan je auto door een onbekende derde

 1. Maak foto’s van de schade: het is van groot belang om foto’s te maken van de schade voordat je iets repareert. Deze foto’s kunnen dienen als bewijs voor je verzekeringsclaim of voor het proces-verbaal bij de politie.
 2. Verzamel mogelijke getuigenissen: als er getuigen zijn van het incident, vraag ze dan om hun contactgegevens. Hun getuigenis kan van grote waarde zijn bij het indienen van je claim bij de verzekeraar of het doen van een aangifte bij de politie.
 3. Doe aangifte bij de politie: meld de schade bij de politie, vooral als de schade aanzienlijk is. Dit helpt bij het documenteren van het incident en kan vereist zijn door je verzekeraar.
 4. Neem contact op met je verzekeraar: informeer je verzekeraar zo snel mogelijk over de schade. Zij zullen je begeleiden bij het claimproces. 

Dinac Carrosserie werkt nauw samen met alle grote verzekeraars en Auto-Assistance providers, waardoor we de administratieve afhandeling met de verzekeraar voor jou kunnen regelen. Op die manier heb jij meer tijd voor de belangrijkere zaken in het leven!

Wie vergoedt mijn schade?

Neen, deze verzekering dekt de schade niet. Normaal gesproken zou de verplichte BA-autoverzekering van de tegenpartij de schade aan je auto moeten dekken. Echter, als de dader onbekend blijft, is deze optie uitgesloten. Je eigen BA-autoverzekering kan ook weinig hulp bieden, aangezien deze alleen schade vergoedt aan andere partijen bij ongevallen die door jou zijn veroorzaakt.

Gelukkig biedt een omniumverzekering hier wel een oplossing om de schade te verhalen. Als je zo’n verzekering hebt afgesloten, kun je aanspraak maken op vergoeding voor de materiële schade aan je auto, zelfs in gevallen van vluchtmisdrijf. Bovendien, als je lichamelijk letsel hebt opgelopen als bestuurder van het voertuig, kun je ook een beroep doen op je bestuurdersverzekering als je die hebt afgesloten. Deze verzekering dekt namelijk de lichamelijke schade die jij als bestuurder hebt opgelopen.

Conclusie: een goede autoverzekering is van cruciaal belang om financiële bescherming te bieden in geval van schade aan je auto. Zorg ervoor dat je de juiste dekking hebt en begrijp de voorwaarden met betrekking tot schadeclaims. Bij vragen of onduidelijkheden, neem altijd contact op met je verzekeringsmaatschappij voor meer informatie en begeleiding. Zo kun je met een gerust hart de weg op, wetende dat je goed beschermd bent.

Vermijd dure afrekeningen op het einde van uw leasingcontract? Wij bieden oplossingen aan voor wagenparken van 10 tot 1500 voertuigen.

Contacteer ons

  Uw bericht*

  Openingsuren
  • Maandag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Dinsdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Woensdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Donderdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Vrijdag08:00-12:00 | 13:00-17:00
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten