Home > Rekken bestelwagen > Zelf rekken maken in bestelwagen

Zelf rekken maken in je bestelwagen: een gids voor een efficiënte opbergruimte

Zelf rekken maken in bestelwagen-dinac

Heb je een bestelwagen en ben je op zoek naar manieren om de opbergruimte optimaal te benutten? Zelf je rekken maken in je bestelwagen kan de perfecte oplossing zijn. In dit artikel zullen we je laten zien waarom het zelf maken van rekken een slimme keuze is, welke voordelen het biedt en welke materialen je nodig hebt om aan de slag te gaan. Carrosserie Dinac voorziet voor jou de gouden gids om zelf aan de slag te gaan!

Ben je een echte doe-het-zelver? Dan kun je ervoor kiezen om de rekken in je bestelwagen en andere bedrijfswageninrichting zelf te maken en installeren. Aan de andere kant kan je er echter ook voor kiezen een beroep te doen op een professional zoals Carrosserie Dinac in Deurne voor de inrichting van jouw wagen. Op die manier spaar je niet alleen kostbare tijd en moeite uit, maar soms zelfs geld! Door een beroep te doen op onze vakmensen ben je namelijk zeker dat de rekken meteen op de juiste manier zijn gemonteerd en spaar je eventuele latere herstelkosten uit.

Bij Carrosserie Dinac in Deurne kun je naast de inrichting van je bestelwagen met rekken ook terecht voor een volledige bedrijfswageninrichting, aangepast aan jouw wensen en behoeften. Aarzel niet en neem contact met ons op als je verdere vragen hebt of voor een offerte op maat.

Waarom zou je zelf rekken maken in een bestelwagen?

Wanneer je zelf de rekken maakt, kan je de opbergruimte in je bestelwagen volledig aanpassen aan jouw behoeften. Standaardrekken die bij de bestelwagen worden geleverd, zijn mogelijk niet efficiënt of passen niet bij de specifieke items die je wilt vervoeren. Door zelf rekken te maken, kun je de beschikbare ruimte maximaliseren en deze aanpassen aan jouw specifieke vereisten.

Voordelen van een bestelwagen met rekken

1. Meer beschikbare laadruimte in je wagen: wanneer je met je bestelwagen onderweg bent, is voldoende opbergruimte essentieel. Zeker voor professionals die de baan op moeten is een goed georganiseerde bedrijfswagen een must! Het inrichten van je bestelwagen met rekken creëert extra opbergruimte en zorgt ervoor dat je al je goederen, producten, gereedschap, accessoires en andere zaken netjes kunt opbergen. Ook zware gereedschappen en moeilijk op te bergen materialen kun je makkelijk kwijt door de juiste opbergsystemen te voorzien.

2. Efficiëntie: een overzichtelijke en georganiseerde werkruimte in je bestelwagen is cruciaal om efficiënt te kunnen werken. Met rekken en andere opbergsystemen zoals een dubbele bodem met vloerladen kun je al je materialen en gereedschappen gemakkelijk ordenen en snel vinden, waardoor je kostbare tijd bespaart tijdens je werkzaamheden. Je materiaal op een logische en gestructureerde manier indelen zorgt ervoor dat je snel toegang hebt tot wat je nodig hebt. Hierdoor bespaar je tijd en verhoog je de efficiëntie van jouw werkzaamheden.

3. Veiligheid: ladingsverschuivingen kunnen gevaarlijk zijn tijdens het rijden met je bedrijfswagen. Rekken voor bestelwagens zorgen voor een veilige opslag van je lading en voorkomen dat deze tijdens het rijden verschuift, waardoor het risico op ongelukken wordt verminderd en je als bestuurder dus ook veiliger de baan op kunt!

Voordelen van zelfgemaakte rekken

 • Efficiënt ruimtegebruik: je kunt de beschikbare ruimte optimaal benutten door rekken op maat te maken die perfect passen in je bestelwagen en zijn aangepast aan jouw persoonlijke noden en wensen.
 • Maatwerkoplossingen: zelfgemaakte rekken kunnen worden aangepast aan de grootte en vorm van de items die je wilt opbergen.
 • Kostenbesparing: het zelf maken van rekken is over het algemeen goedkoper dan het kopen van kant-en-klare rekken.
 • Creatieve vrijheid: je hebt de vrijheid om het ontwerp en de indeling van de rekken aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Welke materialen zijn nodig?

Voordat je begint, moet je de benodigde materialen en gereedschappen verzamelen. Hier zijn enkele veelgebruikte materialen voor het maken van rekken in een bestelwagen:

 • Houten planken: duurzaam en stevig hout zoals multiplex of MDF is ideaal voor het construeren van de rekken.
 • Schroeven en bevestigingsmiddelen: zorg ervoor dat je voldoende schroeven en bevestigingsmiddelen hebt om de rekken veilig te monteren.
 • Meetinstrumenten: een meetlint, potlood en waterpas zijn essentieel om nauwkeurige metingen te maken.
 • Het juiste gereedschap: een zaag, boormachine, schroevendraaier en schuurpapier zijn enkele van de basisgereedschappen die je nodig hebt.

Belangrijke overwegingen vooraf

Voordat je begint met het maken van de rekken, zijn er enkele belangrijke overwegingen die je in gedachten moet houden.

Denk na over de items die je regelmatig wilt vervoeren en bepaal hoeveel opbergruimte je daarvoor nodig hebt. Dit zal je helpen bij het bepalen van de afmetingen en het ontwerp van de rekken.

Maak vooraf een handige lijst van de gereedschappen en apparatuur die je in je bestelwagen wilt vervoeren. Dit zal je helpen bij het bepalen van de juiste afmetingen en indeling van de rekken.

Bedenk hoe zwaar de items zijn die je wilt opbergen, zodat je de rekken kunt ontwerpen om het gewicht gelijkmatig te verdelen en stevig genoeg te maken. Vergeet niet rekening te houden met het maximale laadvermogen van je wagen. Een overschrijding hiervan is niet alleen slecht voor de wagen maar bovendien ook niet toegelaten!

Nu je de benodigde materialen hebt en rekening hebt gehouden met belangrijke overwegingen, kunnen we de rekken voor je bestelwagen beginnen te maken. Carrosserie Dinac geeft jou een handige stapsgewijze handleiding om tot het gewenste resultaat te komen.

Metingen en planning

 1. Meet de beschikbare ruimte in je bestelwagen zorgvuldig op om te bepalen hoeveel ruimte je kunt toewijzen aan de rekken.
 2. Bepaal de gewenste afmetingen van de rekken op basis van je opslagbehoeften en de afmetingen van de items die je wilt vervoeren.

Materialen en benodigdheden

 1. Kies het juiste type hout dat geschikt is voor het maken van de rekken. Multiplex of MDF zijn populaire keuzes vanwege hun sterkte en duurzaamheid.
 2. Zorg ervoor dat je voldoende schroeven en bevestigingsmiddelen hebt om de rekken veilig te monteren.
 3. Verzamel de benodigde gereedschappen zoals een zaag, boormachine, schroevendraaier en schuurpapier.

Bouwproces

 1. Begin met de houten planken op maat te zagen volgens de gewenste afmetingen van de rekken.
 2. Bouw de rekken door de planken aan elkaar te bevestigen met behulp van schroeven en bevestigingsmiddelen.
 3. Gebruik versterkende technieken, bijvoorbeeld hoekbeugels of dwarsbalken, om de stabiliteit van de rekken te vergroten en te zorgen voor extra stevigheid.

Montage in de bestelwagen

 1. Plaats de rekken in de bestelwagen en zorg ervoor dat ze stevig en veilig worden gemonteerd.
 2. Gebruik geschikte bevestigingsmethoden zoals haken, riemen of bouten om de rekken op hun plaats te houden tijdens het rijden.

Vermijd dure afrekeningen op het einde van uw leasingcontract? Wij bieden oplossingen aan voor wagenparken van 10 tot 1500 voertuigen.

Contacteer ons

  Uw bericht*

  Openingsuren
  • Maandag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Dinsdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Woensdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Donderdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Vrijdag08:00-12:00 | 13:00-17:00
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten