Home > Rekken bestelwagen > Rekken voor bestelwagen

Het belang van rekken voor je bestelwagen: creëer meer ruimte en efficiëntie

rekken voor bestelwagen

Heb je moeite om al je gereedschap en materialen georganiseerd en veilig in je bestelwagen te bewaren? Wens je de beschikbare laadruimte in je wagen te vergroten? Overweeg dan het gebruik van rekken voor je bestelwagen. Dergelijke rekken bieden talloze voordelen, waaronder extra opbergruimte, verbeterde efficiëntie en verhoogde veiligheid.

Ben je een echte doe-het-zelver? Dan kun je ervoor kiezen om de rekken in je bestelwagen zelf te installeren. Vaak bespaar je echter heel wat tijd en moeite door een beroep te doen op een professional. Bij Carrosserie Dinac in Deurne kun je naast de montage van rekken in je bestelwagen ook terecht voor een volledige bedrijfswageninrichting, aangepast aan jouw wensen en behoeften. Aarzel niet en neem contact met ons op wanneer je verdere vragen hebt of voor een offerte op maat.

Voordelen van een bestelwagen met rekken

1. Meer beschikbare laadruimte: wanneer je als professional onderweg bent, is voldoende opbergruimte essentieel. Rekken voor bestelwagens creëren extra opbergruimte en zorgen ervoor dat je al je goederen, producten, gereedschap, accessoires en ander materiaal netjes kunt opbergen, waardoor je meer ruimte overhoudt voor andere benodigdheden. Dit zorgt voor een overzichtelijke en georganiseerde werkplek.

 

2. Efficiëntie: het hebben van een georganiseerde werkruimte in je bestelwagen is cruciaal om efficiënt te kunnen werken. Met rekken kun je al je materialen en gereedschappen gemakkelijk ordenen en snel vinden, waardoor je kostbare tijd bespaart tijdens je werkzaamheden. Je kunt items op een logische en gestructureerde manier indelen, zodat je snel toegang hebt tot wat je nodig hebt. Dit bespaart tijd en verhoogt de efficiëntie van jouw werkzaamheden.

 

3. Veiligheid: ladingsverschuiving kan gevaarlijk zijn tijdens het rijden met je bestelwagen. Rekken voor bestelwagens zorgen voor een veilige opslag van je lading en voorkomen dat deze tijdens het rijden verschuift, waardoor het risico op ongelukken wordt verminderd en je als bestuurder dus ook veiliger de baan op kunt!

Soorten rekken voor bestelwagens

Verschillende systemen

Een belangrijk aspect bij de inrichting van jouw voertuig is het type systeem dat het beste bij jouw professionele behoeften past. Hieronder worden enkele veelvoorkomende soorten rekken besproken die beschikbaar zijn voor bestelwagens:

 • Plankrekken zijn ideaal voor het opbergen van dozen, gereedschappen en andere items die plat kunnen worden opgeslagen. Een populaire optie is dan ook om te kiezen voor dergelijke planken. Ze bieden een overzichtelijke oplossing en maken het gemakkelijk om je spullen geordend te houden. Verstelbare planken bieden flexibiliteit, omdat je de hoogte van de planken kunt aanpassen aan de grootte van de goederen die je vervoert. Vaste planken zijn daarentegen steviger en daardoor beter geschikt voor het vervoer van zware items.
 • Lade-units zijn handig voor het opbergen van kleinere items zoals schroeven, spijkers en elektrische onderdelen. Met lade-units kun je deze items gemakkelijk sorteren en snel terugvinden wanneer je ze nodig hebt. Naast klassieke ladesystemen kun je ook opteren voor handige vloerladen.
 • Buizenrekken zijn een uitstekende keuze voor professionals die regelmatig lange voorwerpen, zoals buizen of leidingen, moeten vervoeren. Deze rekken zorgen ervoor dat de lange voorwerpen veilig en stabiel worden opgeborgen tijdens het transport.
 • Dakdragers zijn een uitstekende keuze als je behoefte hebt aan extra opslagruimte voor grote, maar lichte voorwerpen. dergelijke systemen worden op het dak van de wagen gemonteerd en bieden extra ruimte voor het vervoeren van bijvoorbeeld bagage, kano’s of ladders. Dakdragers maken efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte en zorgen ervoor dat de lading veilig op het dak van de bestelwagen wordt bevestigd.

Verschillende materialen

Rekken voor bestelwagens kunnen worden vervaardigd uit verschillende materialen, afhankelijk van de specifieke behoeften en voorkeuren van de gebruiker. Hier zijn enkele veelvoorkomende materialen die worden gebruikt bij het maken van rekken voor bestelwagens:

1. Staal is een populair materiaal voor rekken vanwege zijn duurzaamheid en sterkte. Stalen rekken kunnen zware belastingen dragen en zijn bestand tegen slijtage en impact. Ze zijn ideaal voor het opbergen van zwaardere gereedschappen en materialen.

2. Aluminiumrekken zijn lichtgewicht en hebben een goede corrosiebestendigheid. Ze zijn gemakkelijk te hanteren en kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften. Aluminiumrekken zijn vooral geschikt voor toepassingen waar gewichtsbesparing belangrijk is.

3. Houten rekken bieden een natuurlijke uitstraling en zijn meestal gebruiksvriendelijk. Ze kunnen worden aangepast aan verschillende vormen en maten, en zijn ideaal voor het opbergen van materialen die niet zwaar zijn of gevoelig zijn voor krassen.

4. Kunststof opbergsystemen zijn lichtgewicht, duurzaam en bestand tegen corrosie. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Deze systemen worden vaak gebruikt voor het opbergen van kleinere onderdelen en gereedschappen.

Het materiaal dat wordt gekozen voor rekken voor bestelwagens hangt af van verschillende factoren zoals het gewicht en de aard van de lading en het budget en de specifieke vereisten van de gebruiker. Het is belangrijk om de juiste materiaalkeuze te maken om de functionaliteit en duurzaamheid van de rekken te waarborgen.

Installatie en aanpassing aan persoonlijke wensen

Het installeren van rekken in je bestelwagen kan eenvoudig zijn, vooral als je kiest voor rekken die specifiek zijn ontworpen voor jouw merk en model van wagen. Volg de instructies van de fabrikant en zorg ervoor dat de rekken stevig en veilig worden bevestigd.

Ja, rekken voor bestelwagens kunnen meestal worden aangepast aan jouw specifieke behoeften. Veel fabrikanten bieden maatwerkopties of aanpasbare rekken waarmee je de indeling kunt aanpassen aan je eigen voorkeuren en de aard van je werk.

Wens je toch de hulp van een professional in te schakelen omdat je zelf niet zo handig bent of gewoon heel wat tijd en moeite wilt besparen? Bij een professional zoals Carrosserie Dinac ben je aan het juiste adres, niet alleen voor het uitwerken van een plan op maat, maar ook voor de installatie en montage van de inrichting van je bestelwagen! Onze vakmensen nemen het werk uit jouw handen en monteren alles zorgvuldig met de best beschikbare technieken en materialen.

Veelgestelde vragen

Het maximale gewicht dat rekken voor bestelwagens kunnen dragen, hangt van het type rek en de fabrikant af. Raadpleeg de specificaties van de rekken die je wilt aanschaffen om er zeker van te zijn dat ze geschikt zijn voor jouw lading.

In de meeste gevallen zijn rekken voor bestelwagens verwijderbaar, waardoor je je bestelwagen gemakkelijk kunt terugbrengen naar de oorspronkelijke staat voordat je hem verkoopt. Controleer echter de installatie-instructies en eventuele bevestigingsmiddelen om er zeker van te zijn dat je de rekken veilig kunt verwijderen.

Het gebruik van rekken in een gehuurde bestelwagen hangt af van het beleid van het verhuurbedrijf. Informeer bij het verhuurbedrijf of het toegestaan is om rekken te installeren voordat je ze aanschaft.

Ja, er zijn speciale rekken beschikbaar die zijn ontworpen voor specifieke beroepen. Loodgieters en elektriciens kunnen bijvoorbeeld rekken vinden die specifiek zijn aangepast aan hun gereedschap en materiaalbehoeften.

Rekken voor bestelwagens zijn verkrijgbaar bij diverse leveranciers en gespecialiseerde winkels. Je kunt ze zowel online als offline vinden. Vergelijk prijzen, specificaties en klantbeoordelingen om de beste optie voor jouw behoeften te vinden.

Carrosserie Dinac: professionele installatie van rekken in bestelwagens

Samenvattend is het gebruik van rekken voor je bestelwagen een slimme keuze om meer opbergruimte, efficiëntie en veiligheid te creëren. Door te kiezen voor de juiste rekken en ze correct te installeren, kun je je bestelwagen transformeren tot een georganiseerde en functionele werkruimte. Investeer in rekken die passen bij jouw behoeften en geniet van de voordelen die ze bieden tijdens je dagelijkse werkzaamheden.

Als je op zoek bent naar een professionele installatie van rekken voor je bestelwagen, is Carrosserie Dinac de ideale partner voor jou. Met onze uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van carrosseriebouw en inrichting van bestelwagens, biedt Dinac hoogwaardige oplossingen voor de installatie van rekken die perfect aansluiten bij jouw behoeften. Ons team van professionele vakmensen is bekend met de nieuwste technieken en methoden voor het installeren van rekken. Onze specialisten zorgen ervoor dat de rekken stevig en veilig worden bevestigd, rekening houdend met de specifieke kenmerken van jouw bestelwagen.

Naast installatie biedt Carrosserie Dinac ook aanpassingsmogelijkheden voor rekken aan zoals het toevoegen van extra opbergladen of het wijzigen van de indeling van de rekken. Op deze manier kunnen ze ervoor zorgen dat de rekken volledig voldoen aan jouw verwachtingen en je optimaal kunt profiteren van de extra opbergruimte.

Kies voor de professionele installatie van rekken voor je bestelwagen bij Carrosserie Dinac en geniet van een georganiseerde en functionele werkruimte in je voertuig. Vraag nu een offerte aan!

Vermijd dure afrekeningen op het einde van uw leasingcontract? Wij bieden oplossingen aan voor wagenparken van 10 tot 1500 voertuigen.

Contacteer ons

  Uw bericht*

  Openingsuren
  • Maandag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Dinsdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Woensdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Donderdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Vrijdag08:00-12:00 | 13:00-17:00
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten