Home > Rekken bestelwagen > Bestelwagen rekken

Optimaliseer jouw bedrijfswagen met bestelwagen rekken

Bestelwagen rekken-Dinac

Als ondernemer weet je hoe belangrijk het is om efficiënt en georganiseerd te werken. Of je nu een kleine klusjesman bent of een drukke bezorgdienst runt, een bestelwagen met rekken kan een waardevolle investering zijn voor jouw bedrijf. Naast de montage van rekken in je voertuig zijn vloerladen bijvoorbeeld ook een goed idee wanneer je de beschikbare laadruimte in je wagen wilt vergroten.

Je kunt ervoor kiezen om je de rekken in je bestelwagen zelf te maken, maar vaak bespaar je heel wat tijd en moeite door een beroep te doen op een professional. Bij Carrosserie Dinac in Deurne kun je naast de montage van rekken in je bestelwagen ook terecht voor een volledige bedrijfswageninrichting. Aarzel niet en neem contact met ons op wanneer je verdere vragen hebt of voor een offerte op maat.

Voordelen van een bestelwagen met rekken

Bestelwagens met rekken bieden verschillende voordelen die jouw bedrijfsactiviteiten kunnen optimaliseren. Niet alleen professionals, maar ook particulieren hebben soms voordeel van een ingericht voertuig met rekken of andere opbergsystemen:

door rekken in jouw bedrijfsauto te installeren, benut je de beschikbare laadruimte optimaal. Je kunt goederen, gereedschap, accessoires en ander materiaal netjes opbergen, waardoor je meer ruimte overhoudt voor andere benodigdheden. Dit zorgt voor een overzichtelijke en georganiseerde werkplek.

rekken in jouw bestelwagen stellen je in staat om goederen en materialen gemakkelijk te ordenen. Je kunt items op een logische en gestructureerde manier indelen, zodat je snel toegang hebt tot wat je nodig hebt. Dit bespaart tijd en verhoogt de efficiëntie van jouw werkzaamheden.

de opbergsystemen zijn ontworpen om de veiligheid van jouw goederen te waarborgen tijdens het transport. Ze voorkomen dat items verschuiven of beschadigd raken tijdens het rijden. Dit beschermt naast de bestuurder en inzittenden van de wagen ook jouw investeringen en zorgt ervoor dat je kwaliteitsproducten aan jouw klanten kunt leveren.

Belangrijke kenmerken van rekken in een bestelwagen

Bij het kiezen van een bestelwagen met rekken zijn er verschillende belangrijke kenmerken waar je op moet letten. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

er zijn verschillende bestelwagenmodellen die geschikt zijn voor rekken. Je kunt kiezen uit een breed scala aan formaten en laadcapaciteiten, afhankelijk van jouw specifieke behoeften.

Er zijn verschillende soorten rekken beschikbaar zoals plankenrekken, ladekasten, buizenrekken en dakdragers. Elke soort heeft zijn eigen voordelen en is geschikt voor specifieke toepassingen. Je kunt kiezen op basis van het type goederen dat je vervoert.

Het is essentieel om rekken te kiezen die het vereiste draagvermogen en de laadcapaciteit kunnen dragen. Zorg ervoor dat de rekken stevig genoeg zijn om het gewicht van jouw goederen te kunnen dragen zonder te buigen of te beschadigen. Controleer de specificaties van de rekken en vergelijk ze met het gewicht van de items die je normaal gesproken vervoert.

bestelwagenrekken moeten stevig worden gemonteerd om veiligheid en stabiliteit te garanderen. Let op de bevestigingssystemen en montage-opties die beschikbaar zijn. Zorg ervoor dat de rekken op een betrouwbare manier aan de wanden of vloer van de bestelwagen kunnen worden bevestigd. Overweeg ook rekken met verstelbare montage-opties, zodat je ze kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

Welke systemen bestaan er?

Een van de belangrijkste aspecten bij de inrichting van jouw voertuig is het type systeem dat het beste bij jouw bedrijfsbehoeften past. Hieronder worden enkele veelvoorkomende soorten rekken besproken die beschikbaar zijn voor bestelwagens:

1. Planken

Planken zijn een populaire keuze voor bestelwagens, vooral voor bedrijven die verschillende soorten goederen en producten vervoeren. Deze rekken bestaan uit horizontale planken die verstelbaar zijn in hoogte. Ze bieden een flexibele opslagoplossing, omdat je de planken kunt aanpassen aan de grootte van de goederen die je vervoert. Plankensystemen helpen bij het organiseren van jouw lading, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot specifieke items wanneer je ze nodig hebt.

Verstelbare planken bieden flexibiliteit, omdat je de hoogte van de planken kunt aanpassen aan de grootte van de goederen die je vervoert. Vaste planken zijn daarentegen steviger en daardoor beter geschikt voor het vervoer van zware items. Overweeg jouw specifieke behoeften en het soort goederen dat je meestal vervoert bij het maken van deze keuze.

2. Ladekasten en gereedschapskisten

Voor vakmensen zoals monteurs, loodgieters en elektriciens is het belangrijk om hun gereedschap en andere benodigdheden goed te organiseren tijdens het transport. Ladekasten en gereedschapskisten bieden de perfecte oplossing. Deze systemen hebben meerdere lades en compartimenten waarin je jouw gereedschap kunt opbergen en sorteren. Hierdoor heb je snel en gemakkelijk toegang tot de benodigde gereedschappen, waardoor je jouw werk efficiënt kunt uitvoeren.

3. Buizenrekken voor langere items

Voor bedrijven die langere items zoals buizen, ladders of planken moeten vervoeren, zijn buizenrekken de ideale keuze. Deze systemen zijn ontworpen om langere voorwerpen veilig en stabiel vast te houden tijdens het transport. Ze hebben speciale gleuven of klemmen waarin je de lange items kunt plaatsen, waardoor ze stevig op hun plaats blijven en niet gaan schuiven. Met buizenrekken kun je optimaal gebruikmaken van de beschikbare ruimte in jouw bestelwagen, terwijl je de lange items veilig en georganiseerd houdt.

4. Dakdragers voor extra opslagruimte

Als je behoefte hebt aan extra opslagruimte voor grote, maar lichte voorwerpen, zijn dakdragers een uitstekende keuze. Deze rekken worden op het dak van de bestelwagen gemonteerd en bieden extra ruimte voor het vervoeren van bijvoorbeeld bagage, kano’s of ladders. Dakdragers maken efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte en zorgen ervoor dat de lading veilig op het dak van de bestelwagen wordt bevestigd.

5. Speciale rekken voor specifieke bedrijfstakken

Sommige bedrijfstakken hebben specifieke behoeften als het gaat om het vervoer van hun apparatuur en benodigdheden. Denk bijvoorbeeld aan de branche van loodgieters of dakwerkers. Gelukkig zijn er speciale systemen beschikbaar die zijn ontworpen om aan deze behoeften te voldoen. Denk bijvoorbeeld aan kasten met speciale vakken voor het opbergen van leidingen en fittingen voor loodgieters, of rekken met beveiligde compartimenten voor elektriciens om hun elektronische apparatuur veilig te vervoeren.

Onderhoud en gebruik

Het onderhouden en gebruiken van de opbergsystemen is essentieel om hun functionaliteit en levensduur te behouden. Hier zijn enkele tips om jou op weg te helpen:

voer regelmatig onderhoud uit aan de rekken om ervoor te zorgen dat ze in goede staat blijven. Controleer op losse bevestigingen, beschadigde planken of andere tekenen van slijtage. Reinig de rekken indien nodig om stof en vuil te verwijderen.

zorg ervoor dat je de rekken niet overbelast. Houd rekening met het maximale draagvermogen en laadcapaciteit van de rekken en verdeel het gewicht gelijkmatig over de planken. Dit voorkomt overbelasting en vermindert het risico op schade aan de rekken of de bestelwagen. Belangrijk hier is om ook rekening te houden met het maximale draagvermogen van de wagen waarmee je rijdt!

zorg ervoor dat de goederen stevig zijn bevestigd op de rekken voordat je gaat rijden. Dit voorkomt dat items gaan schuiven en zorgt voor een veilige rit. Gebruik indien nodig extra bevestigingsmiddelen zoals spanbanden om de lading op zijn plaats te houden.

Veelgestelde vragen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen die vaak opkomen bij het overwegen van een bestelwagen met rekken:

1. Welke bestelwagenmerken en -modellen zijn het meest geschikt?

Verschillende bestelwagenmerken en -modellen bieden geschikte opties voor het installeren van rekken. Populaire merken zijn bijvoorbeeld Ford, Mercedes-Benz, Volkswagen en Renault. Raadpleeg de specificaties en mogelijkheden van verschillende modellen om de juiste keuze te maken. Populaire modellen van bestelwagens die vaak worden uitgerust met bedrijfswageninrichting zijn een Mercedes Sprinter of een Ford Transit.

2. Hoeveel rekken heb je nodig voor jouw bedrijfsactiviteiten?

Het aantal rekken dat je nodig hebt, hangt af van de aard van jouw bedrijfsactiviteiten en de hoeveelheid goederen die je doorgaans vervoert. Maak een inventarisatie van jouw benodigdheden en bepaal het aantal rekken op basis daarvan.

3. Kan ik de rekken zelf installeren of moet ik professionele hulp inschakelen?

De moeilijkheid van de installatie van bestelwagenrekken kan variëren afhankelijk van het type rek en de complexiteit ervan. Sommige rekken kunnen gemakkelijk zelf worden geïnstalleerd met behulp van de bijgeleverde instructies, terwijl andere rekken mogelijk professionele installatie vereisen. In het algemeen raden wij echter aan om een beroep te doen op een professional zoals Carrosserie Dinac Door een vakkundige installatie bespaar je vaak niet alleen tijd en moeite, maar ben je er bovendien ook zeker van dat de rekken stevig zijn gemonteerd, veilig zijn en voldoen aan al jouw behoeften.

Wat kan Carrosserie Dinac voor jou betekenen?

Een bestelwagen met rekken kan een waardevolle investering zijn voor jouw bedrijf. Door de juiste bestelwagen te kiezen en geschikte rekken te installeren, kun je de efficiëntie en organisatie van jouw bedrijfsactiviteiten optimaliseren.

Helemaal overtuigd? Aarzel dan niet langer en doe een beroep op onze expertise en jarenlange ervaring voor het uitwerken van een rekkensysteem op maat en de montage ervan in jouw bedrijfsvoertuig. Ook particulieren kunnen bij ons terecht. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte op maat!

Vermijd dure afrekeningen op het einde van uw leasingcontract? Wij bieden oplossingen aan voor wagenparken van 10 tot 1500 voertuigen.

Contacteer ons

  Uw bericht*

  Openingsuren
  • Maandag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Dinsdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Woensdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Donderdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Vrijdag08:00-12:00 | 13:00-17:00
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten