Home > Rekken bestelwagen > Aluminium rekken bestelwagen

Aluminium rekken bestelwagen: een efficiënte oplossing voor extra laadruimte

Aluminium rekken bestelwagen-Dinac

Als je regelmatig een bestelwagen gebruikt voor werk of transportdoeleinden, ben je waarschijnlijk bekend met het belang van het efficiënt organiseren van je lading. Aluminium rekken voor bestelwagens bieden een uitstekende oplossing om je gereedschap, materialen en andere voorwerpen veilig en georganiseerd te houden tijdens het vervoer.

Carrosserie Dinac in Deurne is gespecialiseerd in de inrichting van bedrijfswagens. Ons ervaren personeel helpt je graag bij het installeren van rekken voor je bestelwagen of een ander voertuig. Daarnaast kan je bij ons terecht voor diverse andere diensten i.v.m. bedrijfswageninrichting:

 • Aluminium inrichting bestelwagen: kijk op onze site voor meer informatie als je meer wilt weten over de talloze voordelen die aluminium biedt bij de inrichting van jouw bedrijfswagens.
 • Bestickering en belettering bedrijfswagens.
 • Vloerplaat bedrijfswagens & vloerladen d.m.v. een dubbele vloer.
 • Wandbescherming bedrijfswagens.
 • Volledige inrichting bedrijfswagens of maat: bij Carrosserie Dinac nemen we graag deze inrichting volledig van je over, noem het gerust maatwerk!
 • Werkplaatsinrichtingen: zorg voor een goed uitgeruste werkplaats in je wagen!

Aluminium rekken voor een bestelwagen: wat zijn de voordelen?

Aluminium rekken bieden diverse voordelen die bijdragen aan de populariteit ervan bij bestelwagenbezitters:

ongetwijfeld het grootste voordeel van aluminium rekken is dat ze licht zijn, waardoor het totale gewicht van de bestelwagen niet onnodig wordt verhoogd. Ondanks hun lichtgewicht ontwerp zijn aluminium rekken duurzaam en bestand tegen slijtage, waardoor ze lang meegaan.

in tegenstelling tot stalen rekken zijn aluminium rekken van nature roestbestendig. Ze kunnen tegen vocht en corrosie, waardoor ze ideaal zijn voor langdurig gebruik, zelfs onder uitdagende omstandigheden.

met aluminium rekken kun je de laadcapaciteit van je bestelwagen optimaliseren. Door de lading op de rekken te plaatsen, creëer je meer ruimte in de bestelwagen zelf, waardoor je efficiënter kunt laden en meer kunt meenemen.

aluminium rekken zijn meestal eenvoudig te installeren en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van je bestelwagen. Ze kunnen worden aangepast aan verschillende afmetingen en configuraties, zodat je de ruimte optimaal kunt benutten.

naast hun functionele voordelen, geven aluminium rekken je bestelwagen een professionele uitstraling. Ze verbeteren niet alleen de efficiëntie, maar ook het uiterlijk van je voertuig.

Toepassingen van aluminium rekken voor bestelwagens

Aluminium rekken bieden diverse toepassingen en voordelen voor bestelwagens, waaronder:

met rekken kun je gereedschap, materialen en andere benodigdheden georganiseerd opbergen, zodat je ze gemakkelijk kunt vinden en gebruiken.

rekken helpen bij het verminderen van rommel en chaos in je bestelwagen. Je kunt verschillende items scheiden en ordenen, waardoor je efficiënter kunt werken.

door gebruik te maken van de verticale ruimte in je bestelwagen, creëren rekken extra opslagruimte zonder dat dit ten koste gaat van de laadcapaciteit.

rekken kunnen voorzien worden van bevestigingsmogelijkheden zoals riemen of klittenband om ervoor te zorgen dat delicate voorwerpen veilig en stabiel blijven tijdens het transport.

aluminium rekken zijn geschikt voor een breed scala aan beroepen en industrieë, zoals bouw, elektriciens, loodgieters en meer. Ze kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van je werk.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van aluminium rekken voor bestelwagens

Bij het kiezen van aluminium rekken voor je bestelwagen zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden:

zorg ervoor dat de rekken geschikt zijn voor jouw specifieke bestelwagenmodel en dat ze goed passen bij de beschikbare ruimte.

controleer het maximale gewicht dat de rekken kunnen dragen om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor jouw lading.

overweeg de configuratiemogelijkheden van de rekken en hoe goed ze aanpasbaar zijn aan jouw specifieke behoeften.

als beveiliging belangrijk is, kies dan rekken met ingebouwde sloten of beveiligingsopties.

Overweeg je budget en vergelijk prijzen en functies van verschillende rekken om de beste keuze te maken.

Veelgestelde vragen

Zijn aluminium rekken geschikt voor alle merken en modellen bestelwagens?

Ja, aluminium rekken voor bestelwagens zijn over het algemeen geschikt voor verschillende merken en modellen bestelwagens. Ze kunnen worden aangepast aan de afmetingen en specificaties van jouw voertuig, waardoor ze een veelzijdige optie zijn voor verschillende bestelwagens op de markt. Bij Dinac zal ons ervaren personeel altijd controleren of de rekken compatibel zijn met jouw specifieke merk en model van bestelwagen om ervoor te zorgen dat ze perfect passen en goed functioneren.

Kan ik accessoires toevoegen aan de aluminium rekken?

Ja, het is vaak mogelijk om accessoires toe te voegen aan aluminium rekken voor bestelwagens. Veel fabrikanten bieden aanvullende accessoires aan zoals gereedschapshouders, opbergbakken, bevestigingsriemen en meer.

Deze accessoires kunnen helpen bij het organiseren en veilig opbergen van specifieke items of gereedschap. Bij het kiezen van aluminium rekken kun je informeren naar de beschikbare accessoires en welke aanvullende opties je kunt toevoegen om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

Zijn aluminium rekken veilig voor mijn gereedschap en materialen?

Ja, aluminium rekken bieden een veilige opslagoplossing voor gereedschap en materialen in je bestelwagen. Ze zijn ontworpen om stevig en stabiel te zijn, waardoor je gereedschap en andere voorwerpen veilig op hun plaats blijven tijdens het transport. Bovendien kunnen aluminium rekken worden voorzien van bevestigingsriemen, sloten of andere beveiligingsfuncties om ervoor te zorgen dat je lading goed vastzit en beschermd is tegen schade of diefstal. Het is echter altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat je de lading goed vastzet en rekening houdt met het gewicht en de stabiliteit bij het plaatsen van items op de rekken.

Wat is het verschil tussen aluminium rekken en stalen rekken?

Het belangrijkste verschil tussen aluminium rekken en stalen rekken is het materiaal waaruit ze zijn gemaakt. Aluminium rekken zijn gemaakt van aluminiumlegeringen, terwijl stalen rekken zijn gemaakt van staal. Een van de belangrijkste voordelen van aluminium rekken is dat ze lichtgewicht zijn, waardoor het totale gewicht van de bestelwagen niet onnodig wordt verhoogd. Ze zijn ook roestbestendig en hebben over het algemeen een langere levensduur. Stalen rekken zijn daarentegen vaak zwaarder, maar bieden een hogere draagcapaciteit en zijn meestal iets sterker dan aluminium rekken. De keuze tussen aluminium en stalen rekken hangt af van jouw specifieke behoeften, het gewicht dat je moet dragen en je persoonlijke voorkeur. Bij Carrosserie Dinac kun je terecht voor rekken in allerlei materialen.

Aluminium rekken bestelwagen-Dinac

Hoeveel gewicht kunnen aluminium rekken dragen?

De draagcapaciteit van aluminium rekken varieert afhankelijk van het specifieke model en de fabrikant. Over het algemeen kunnen aluminium rekken aanzienlijk gewicht dragen. Veel rekken hebben een draagvermogen van enkele honderden kilo’s, waardoor je zware gereedschappen en materialen veilig kunt opbergen. Het is echter altijd raadzaam om de specificaties van de aluminium rekken te controleren voordat je ze aanschaft, om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor het gewicht dat je van plan bent te laden.

Hoeveel kosten aluminium rekken voor bestelwagens?

De kosten van aluminium rekken voor bestelwagens variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte, de configuratie, de fabrikant en eventuele extra functies of accessoires. Over het algemeen kunnen aluminium rekken variëren in prijs, waarbij eenvoudigere modellen meestal betaalbaarder zijn dan rekken met geavanceerde functies of aanpassingsmogelijkheden. Voor de montage van aluminium rekken in je bedrijfswagen moet je rekenen op enkele honderden euro’s.

Vermijd dure afrekeningen op het einde van uw leasingcontract? Wij bieden oplossingen aan voor wagenparken van 10 tot 1500 voertuigen.

Contacteer ons

  Uw bericht*

  Openingsuren
  • Maandag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Dinsdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Woensdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Donderdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Vrijdag08:00-12:00 | 13:00-17:00
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten