Home > Paaltje geraakt auto

Wat te doen als je een paaltje raakt met je auto? Schadeherstelbedrijf Carrosserie Dinac staat voor jou klaar!

Of je nu een ervaren bestuurder bent met schadevrije jaren of net je rijbewijs hebt behaald, een paaltje met je auto kan iedereen overkomen. Het is een veelvoorkomend incident dat veel mensen overkomt. 

Heb je schade opgelopen door een botsing? Bij Carrosserie Dinac in Deurne kan je terecht voor het snelle en vakkundige herstel van je wagen door een van onze experten. Als gespecialiseerd schadeherstelbedrijf kan je bij ons terecht voor alle soorten wagenschade bij alle merken en modellen van voertuigen. Wacht niet langer en neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte

Paaltje geraakt met je wagen?

Het kan de beste overkomen: je raakt per ongeluk een paaltje met je wagen en loopt schade op. Dit kan gebeuren tijdens het rijden, bij het inparkeren of zelfs bij het uitrijden van een parkeerplaats. De opgelopen schade kan variëren van kleine schade zoals deuken, een oppervlakkige kras of meerdere krassen tot ernstige schade zoals gebroken spiegels of beschadigde bumpers.

paaltje geraakt auto

Veelvoorkomende oorzaken

Hieronder volgen een paar vaakvoorkomende oorzaken van een dergelijke accident:

 1. Afleiding tijdens het rijden: het gebruik van mobiele telefoons, eten, drinken of andere afleidingen kunnen ervoor zorgen dat je je aandacht verliest en per ongeluk een paaltje raakt.

 

 1. Slecht zicht of onduidelijke wegmarkeringen: slechte wegomstandigheden, bijvoorbeeld slechte verlichting of onduidelijke wegmarkeringen, kunnen het moeilijk maken om obstakels zoals paaltjes op tijd op te merken. Ook slechte weersomstandigheden kunnen een rol spelen.

 

 1. Onervarenheid van de bestuurder: onervaren bestuurders zoals nieuwe rijbewijsbezitters, kunnen moeite hebben met het inschatten van de afstand tot obstakels en kunnen daarom per ongeluk een paaltje raken.

 

 1. Onoplettendheid bij het inparkeren: inparkeermanoeuvres vereisen vaak extra aandacht en nauwkeurigheid. Onoplettendheid tijdens het inparkeren kan leiden tot het raken van een paaltje.

 

 1. Vermoeidheid of slaperigheid achter het stuur: vermoeidheid kan leiden tot verminderde concentratie en reactievermogen, waardoor de kans groter wordt dat je een paaltje raakt.

Paaltje geraakt: wat zijn de gevolgen?

Het raken van een paaltje met je auto kan verschillende gevolgen hebben:

Een paaltje kan deuken, krassen, gebroken spiegels of beschadigde bumpers veroorzaken. De omvang van de schade hangt af van de snelheid waarmee het paaltje is geraakt en de constructie van de auto. Bij Carrosserie Dinac ben je aan het juiste adres voor een snel en vakkundig herstel van alle soorten wagenschade.

De reparatie van de schade aan je auto kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen, afhankelijk van de omvang van de schade en het type autoverzekering dat je hebt. Je kunt mogelijk aanspraak maken op je autoverzekering, maar houd rekening met je eigen risico en eventuele invloed op je premie. Ook je eventuele schadevrije jaren kunnen hier een rol spelen.

Het raken van een paaltje kan soms ook een emotionele impact hebben en eventueel leiden tot gevoelens van schaamte, stress en frustratie, vooral als het incident openbaar is gebeurd of als er getuigen waren.

Afhankelijk van de situatie en de toepasselijke wetgeving, kunnen er eventueel ook juridische consequenties zijn zoals boetes voor het verlaten van de plaats van het ongeval zonder de juiste melding of het verhaal van aangebrachte schade aan de wegeninfrastructuur.

Wat te doen na het raken van een paaltje?

Als je een paaltje raakt met je auto, zijn hier enkele stappen die je moet volgen:

 1. Stop de auto en inspecteer de schade: parkeer de auto op een veilige plek en controleer de schade aan je voertuig. Maak foto’s en noteer de details van de schade.

 

 1. Documenteer de schade met foto’s en noteer details: maak foto’s van de schade aan je auto vanuit verschillende hoeken. Noteer ook de datum, tijd en locatie van het incident. Vergeet zeker niet om een Europees aanrijdingsformulier in te vullen.

 

 1. Neem contact op met de verzekeringsmaatschappij: meld het incident aan je verzekeringsmaatschappij en volg hun instructies op. Zij kunnen je begeleiden bij het indienen van een claim en het regelen van eventuele noodzakelijke reparaties.

 

 1. Zoek professionele hulp voor reparaties: afhankelijk van de omvang van de schade, moet je mogelijk een professionele autoreparatiewerkplaats raadplegen om de benodigde reparaties uit te voeren. Hier kan Carrosserie Dinac helpen, een expert in autoschadeherstel. Onze garage staat voor je klaar bij de reparatie van alle types wagenschade aan alle modellen en types van wagens.

 

 1. Neem preventieve maatregelen om toekomstige incidenten te voorkomen: leer van het incident en neem preventieve maatregelen om toekomstige aanrijdingen met paaltjes te voorkomen. Dit omvat het verbeteren van je rijvaardigheid, het verminderen van afleiding tijdens het rijden en het regelmatig controleren van je omgeving tijdens het parkeren.

Veelgestelde vragen

De kosten variëren afhankelijk van de omvang van de schade en het type auto. Bij Carrosserie Dinac werken we met een voorafgaandelijke offerte op maat, zodat jij exact weet aan welke kosten je je kunt verwachten en niet voor verrassingen komt te staan.

Het claimen van schade aan je auto kan invloed hebben op je autoverzekeringspremie, afhankelijk van je verzekeringspolis en eventuele eigen risico’s (eigen schuld) die van toepassing zijn. Ook het aantal schadevrije jaren dat je hebt speelt vaak een rol.

In de meeste gevallen hoef je de politie niet te bellen als je alleen een paaltje hebt geraakt. Op deze pagina lees je meer over de situaties waarbij je best wel naar de politie belt.

Kleine schadegevallen zoals lichte krassen kun je mogelijk zelf repareren met doe-het-zelf-oplossingen, bijvoorbeeld met blanke lak. Voor grotere schades is het sowieso raadzaam om professionele hulp in te schakelen.

Echter, wij raden  aan om altijd een beroep te doen op een professional zoals Dinac, onafhankelijk van de soort schade. Onze experten hebben de kennis en het juiste materiaal in huis om voor een optimaal resultaat te zorgen. Door zelf aan je wagen te knoeien kan het zijn dat je op termijn meer tijd verliest en kosten oploopt. Ook de veiligheid van de wagen kan het best gegarandeerd worden op deze manier.

Bij Dinac hebben we alleen het beste materiaal in huis en wordt er gewerkt met de meest geavanceerde en up-to-date technieken, zodat we een optimaal resultaat kunnen garanderen. Sommige schade valt relatief makkelijk en snel op te lossen, maar soms zal je je wagen enkele dagen kwijt zijn. Onze garagisten doen bij het opmaken van de offerte een grondige voorafgaandelijke analyse van je wagen en zullen je precies kunnen vertellen waar je je aan kunt verwachten.

Paaltje geraakt? Carrosserie Dinac staat voor je klaar!

Carrosserie Dinac is een gespecialiseerd schadeherstelbedrijf gevestigd in Deurne. Onze medewerkers hebben alle know-how, expertise en ervaring in huis om elke wagenschade op een snelle en efficiënte manier af te handelen. Dinac maakt gebruik van de meest up-to-date technologieën voor het beste resultaat. Je kan bij ons terecht voor alle types autoschade bij alle automerken.

Vermijd dure afrekeningen op het einde van uw leasingcontract? Wij bieden oplossingen aan voor wagenparken van 10 tot 1500 voertuigen.

Contacteer ons

  Uw bericht*

  Openingsuren
  • Maandag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Dinsdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Woensdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Donderdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Vrijdag08:00-12:00 | 13:00-17:00
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten