Home > Inrichting bestelwagen > Rek bestelwagen

Rek bestelwagen: optimaliseer je laadruimte met een rek op maat

Rek bestelwagen-Dinac

Ben je op zoek naar meer opslagruimte in je bestelwagen? Ontdek alles wat je moet weten over rekken voor bestelwagens. Niet alleen een bedrijfsauto, maar ook privéwagens kunnen veel voordeel halen uit extra opslagruimte. Met een handig rek kun je gemakkelijk de beschikbare laadruimte vergroten, je gereedschap en uitrusting organiseren en op orde zetten, en ruimte besparen.

Voor de volledige inrichting van je bestelwagen kun je rekenen op de vakkundigheid en expertise van Carrosserie Dinac  in Deurne. Niet enkel voor bedrijfswageninrichting kun je bij ons terecht, ook voor alle schadeherstel ben je aan het juiste adres. Neem contact op met ons kantoor indien je meer informatie wilt of vragen hebt. Wij luisteren naar de behoeften en noden van elke klant en werken met een offerte op maat.

Wat zijn de voordelen van een rek in mijn bestelwagen?

Een rek voor je bestelwagen heeft veel voordelen. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van een extra rek als opslagruimte:

 • Meer opslagruimte: het grote voordeel van een extra rek als bedrijfswageninrichting is natuurlijk dat je de beschikbare laadruimte van je wagen vergroot. Met een rek kun je extra lading meenemen zonder de cabine van je bestelwagen te vullen. Op die manier kun je bijvoorbeeld mogelijk extra klanten bedienen.
 • Georganiseerde opslag: je kunt je gereedschap en uitrusting netjes en veilig opbergen. Op die manier zorg je niet alleen voor meer orde en netheid in je werkomgeving, maar vind je ook sneller je spullen terug, waardoor je ook efficiënter te werk kunt gaan!
 • Veiliger rijden: je kunt voorkomen dat je spullen gaan schuiven of omvallen tijdens het rijden.

 

Je kunt verschillende soorten lading vervoeren met een rek voor je bestelwagen. Denk aan ladders, buizen, planken, kratten, accessoires en andere grote objecten of producten. Een rek kan je helpen om je gereedschap en uitrusting te organiseren, zodat je snel en gemakkelijk bij de spullen kunt die je nodig hebt.

Hoe kies ik het juiste rek voor mijn bestelwagen?

Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een rek voor je bestelwagen:

 • Afmetingen: meet de afmetingen van je bestelwagen om er zeker van te zijn dat het rek past.
 • Laadvermogen: het rek moet het gewicht van de lading die je vervoert kunnen dragen. Zware producten of materialen vervoeren is immers niet evident. Zorgt er daarom altijd voor dat het rek afgestemd is op de producten die je vervoert. Ook voor de veiligheid van de bestuurder, inzittenden en andere weggebruikers is dit van groot belang.
 • Type rek: er zijn verschillende soorten rekken voor bestelwagens zoals open rekken, gesloten rekken en dakrekken. Kies het type rek dat het meest geschikt is voor jouw behoeften.
 • Materiaal: een rek in een bestelwagen kan uit verschillende materialen bestaan, afhankelijk van het doel en het gewicht van de lading die het moet dragen. De meest voorkomende materialen zijn staal en aluminium. Stalen rekken zijn steviger en kunnen zwaardere lasten dragen, terwijl aluminium rekken lichter zijn en gemakkelijker te monteren en demonteren zijn. Andere materialen die worden gebruikt bij de productie van rekken voor bestelwagens zijn hout, glasvezel en kunststof. Welk materiaal het meest geschikt is, hangt af van de specifieke eisen en behoeften van de gebruiker.

Hoe installeer ik een rek op mijn bestelwagen?

Het installeren van een vak op je bestelwagen is een redelijk eenvoudige klus. Hier zijn enkele belangrijke stappen die je moet volgen:

 • Verzamel de juiste gereedschappen en materialen.
 • Meet de locatie van het vak en markeer deze.
 • Bevestig het vak aan de zijkanten van de bestelwagen met behulp van de juiste bevestigingsmaterialen.
 • Controleer of het vak goed vastzit en veilig is.

 

Als je niet zeker bent van je vaardigheden, is het wellicht verstandig om een professional in te huren om het rek voor jou te installeren. Dinac kan hier te hulp schieten. Wij staan voor je klaar voor de bedrijfswageninrichting van jouw wagens binnen elke branche en voor elk type automodel.

Hoe kan ik mijn rek onderhouden?

Om het rek op je bestelwagen te onderhouden, zijn er een paar eenvoudige stappen die je kunt volgen. Regelmatig schoonmaken en inspecteren is belangrijk om ervoor te zorgen dat het rek goed blijft werken en veilig is om te gebruiken. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van je rek voor bestelwagens:

 1. Reinig het rek regelmatig met een mild schoonmaakmiddel en water om vuil en corrosie te verwijderen.
 2. Inspecteer het rek periodiek op eventuele schade of slijtage. Vervang eventuele beschadigde of versleten onderdelen onmiddellijk.
 3. Smeer alle bewegende delen regelmatig met smeermiddel om ervoor te zorgen dat ze soepel blijven bewegen.
 4. Controleer de bevestigingspunten van het rek op losse of beschadigde bouten en moeren en draai deze indien nodig aan of vervang ze.

 

Door deze eenvoudige onderhoudstips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je rek voor bestelwagens in goede staat blijft en veilig blijft om te gebruiken.

Hoe kan ik geld besparen met een rek voor mijn bestelwagen?

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een rek voor je bestelwagen is dat het je geld kan besparen op brandstof en onderhoudskosten. Hier zijn enkele manieren waarop je geld kunt besparen met een rek voor je bestelwagen:

 1. Door het gebruik van een rek kun je meer lading vervoeren zonder extra ritten te maken, wat je brandstofkosten verlaagt.
 2. Door je gereedschap en uitrusting op een georganiseerde manier op te bergen, kun je tijd besparen bij het zoeken naar wat je nodig hebt en efficiënter werken.
 3. Door het gebruik van een rek kun je voorkomen dat je lading gaat schuiven tijdens het rijden, waardoor de kans op beschadiging van je lading en je bestelwagen kleiner wordt.

Veelgestelde vragen

Welke materialen worden gebruikt bij de productie van rekken voor bestelwagens?

Rekken voor bestelwagens worden meestal vervaardigd uit duurzame materialen zoals staal, aluminium of hout. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke voordelen en nadelen. Stalen rekken zijn bijvoorbeeld stevig en duurzaam, maar kunnen ook zwaarder zijn dan rekken van andere materialen. Aluminium rekken zijn lichter in gewicht en roesten niet, maar kunnen minder gewicht dragen dan stalen rekken. Houten rekken zijn dan weer erg populair vanwege hun esthetische uitstraling en omdat ze een natuurlijke uitstraling geven aan het interieur van je bestelwagen.

Hoeveel gewicht kan een rek voor mijn bestelwagen dragen?

De hoeveelheid gewicht die een rek voor je bestelwagen kan dragen, hangt af van verschillende factoren zoals het materiaal waaruit het rek is vervaardigd en de specifieke ontwerpkenmerken van het rek. Over het algemeen kunnen de meeste rekken voor bestelwagens een belasting van enkele honderden kilo’s dragen, maar het is altijd belangrijk om de maximale belasting van je specifieke rek te controleren en ervoor te zorgen dat je de belasting niet overschrijdt om ongelukken te voorkomen.

Zijn er veiligheidsvoorschriften die ik moet volgen bij het gebruik van een rek voor mijn bestelwagen?

Ja, er zijn verschillende veiligheidsvoorschriften die je moet volgen om ervoor te zorgen dat je rek veilig en efficiënt werkt. Het is bijvoorbeeld belangrijk om ervoor te zorgen dat het rek correct is geïnstalleerd en stevig is bevestigd aan de bestelwagen. Je moet ook altijd de lading veilig vastzetten met de juiste bevestigingsmiddelen en ervoor zorgen dat de lading niet te zwaar is voor het rek. Bovendien moet je de lading gelijkmatig verdelen over het rek en de bestelwagen om te voorkomen dat het voertuig uit balans raakt.

Kan ik een rek voor mijn bestelwagen gebruiken met een laadklep?

In de meeste gevallen zijn rekken ontworpen om compatibel te zijn met laadkleppen, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het rek dat je kiest ook daadwerkelijk geschikt is voor jouw type laadklep. Sommige rekken zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor laadkleppen die te breed of te smal zijn. Al met al zijn er veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen en gebruiken van een rek voor je bestelwagen. Het is belangrijk om te investeren in een kwalitatief hoogwaardig rek dat past bij jouw specifieke behoeften en om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen om jezelf, je lading en andere weggebruikers te beschermen. Door deze tips te volgen, kun je je bestelwagen efficiënter en veiliger gebruiken en geld besparen op brandstof en onderhoudskosten.

Vermijd dure afrekeningen op het einde van uw leasingcontract? Wij bieden oplossingen aan voor wagenparken van 10 tot 1500 voertuigen.

Contacteer ons

  Uw bericht*

  Openingsuren
  • Maandag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Dinsdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Woensdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Donderdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Vrijdag08:00-12:00 | 13:00-17:00
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten