Home > Inrichting bestelwagen > Inrichting bestelwagen doe het zelf

Inrichting bestelwagen? Doe het zelf en maak optimaal gebruik van je werkvoertuig

Bestelwagen rekken-Dinac

Als je je wagen voor werkdoeleinden gebruikt, is het van belang om een comfortabele en functionele werkruimte te hebben. Als je over een bestelwagen beschikt als bedrijfswagen kan de inrichting van deze wagen een grote rol spelen in de dagdagelijkse werking van je bedrijf, bijvoorbeeld voor het veilig en efficiënt vervoer van al jouw materiaal. Een Mercedes Sprinter of een Ford Transit zijn voorbeelden van populaire bestelwagens die gebruikt worden door allerlei ondernemingen.

De inrichting zelf onderhanden nemen kan je een hele hoop geld besparen. Bovendien ben je zeker dat je wagen helemaal afgestemd is op jouw persoonlijke noden en eisen. Ben je op zoek naar creatieve en handige manieren om je bestelwagen zelf in te richten? Dinac geeft jou enkele handige tips en tricks om een optimaal resultaat te bereiken.

Bovendien kan je bij Carrosserie Dinac  in Veurne terecht voor de behandeling van alle types autoschade. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere vragen, informatie of een transparante prijsofferte. Onze gespecialiseerde medewerkers helpen jou graag verder!

Bedrijfswageninrichting zelf doen: hoe begin ik eraan?

Het inrichten van een bestelwagen begint met het bepalen van wat je nodig hebt. Hier zijn een paar belangrijke punten om te overwegen voordat je begint:

 • Welke gereedschappen en materialen heb je nodig? Zo heb je misschien basisgereedschap en -materialen nodig om aan de slag te gaan zoals een boormachine, meetlint en verschillende soorten schroeven en bouten. Daarnaast is het belangrijk om te bedenken welke opslagoplossingen en elektrische voorzieningen je wil installeren. Zware spullen of lange materialen kunnen een andere oplossing vereisen.
 • Het meten van je bestelwagen is essentieel, zeker wanneer je grote materialen en producten wenst te vervoeren. Hoe meet je de binnenruimte van je bestelwagen? Meet de binnenruimte van je bestelwagen om te bepalen welke materialen je nodig hebt en hoe je de ruimte wilt indelen. Meet de breedte, hoogte en lengte van de binnenkant van je bestelwagen en maak aantekeningen van eventuele obstakels zoals wielkasten en raamkozijnen.
 • Welke ontwerpen en plannen kan je gebruiken om je bestelwagen in te richten? Zoek online naar voorbeelden van bestelwagens die zijn ingericht als mobiel kantoor, showroom of werkruimte. Maak een lijst van de functies die je nodig hebt en zoek naar ontwerpen die deze functies op een efficiënte manier combineren.

Wat zijn de beste opslagoplossingen voor mijn bestelwagen?

Opslagoplossingen zijn essentieel voor het creëren van een functionele werkruimte in je bestelwagen. Hier zijn een paar populaire opslagoplossingen voor de bedrijfswageninrichting van bestelwagens:

 • Overweeg om planken en opbergvakken aan de zijkanten van je bestelwagen te installeren. Je kunt ook gebruikmaken van kasten en lades om je gereedschap en materiaal te organiseren. Daarnaast zijn ook uittrekbare laadvloeren, open of gesloten legborden, of andere systemen een optie.
 • Voor specifieke gereedschappen en materialen kun je gebruikmaken van speciale opslagoplossingen zoals een ladderhouder, buizenhouders of opbergbakken.

Hoe kan je je gereedschap en uitrusting veilig opbergen tijdens het rijden? Bevestig opbergvakken en -rekken stevig aan de binnenkant van je bestelwagen. Zorg ervoor dat je gereedschap en materiaal veilig kan worden opgeborgen en vermijd ongelukken of schade.

Hoe kan ik mijn bestelwagen gebruiken als mobiel werkstation?

Een van de voordelen van het hebben van een bestelwagen als ondernemer is dat je de mogelijkheid hebt om het als mobiel werkstation te gebruiken. Dit betekent dat je in staat bent om je werk mee te nemen naar elke locatie waar je heen moet. Om dit te bereiken, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je bestelwagen in te richten als een effectief mobiel werkstation.

Een werkbank of werktafel is een belangrijk onderdeel van elk mobiel werkstation. Om ervoor te zorgen dat je een solide en veilige werkbank hebt, is het belangrijk om deze stevig aan de vloer of wand van je bestelwagen te bevestigen. Dit kan gedaan worden met behulp van ankerbouten of houten balken die aan de zijkanten van de bestelwagen worden bevestigd. Daarnaast kun je kiezen voor een opklapbare werktafel om ruimte te besparen wanneer je deze niet nodig hebt.

Om je bestelwagen te gebruiken als een mobiel werkstation, is het belangrijk om de juiste elektrische en verlichtingsoplossingen toe te voegen. Afhankelijk van je behoeften, kun je kiezen voor een krachtige generator, een omvormer of een extra accu om stroom te leveren aan je apparatuur en verlichting. Het toevoegen van ledstrips of verlichting met bewegingssensoren kan ook helpen om de werkruimte goed te verlichten.

Als je van plan bent om je bestelwagen te gebruiken als mobiel kantoor of showroom, dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen om de ruimte hiervoor in te richten. Bijvoorbeeld door het installeren van een bureau, stoelen en opbergkasten, maar ook het toevoegen van reclamepanelen, banners of logo’s op de buitenkant van de bestelwagen om deze te gebruiken als rijdend visitekaartje.

Hoe kan ik de veiligheid van mijn bestelwagen verbeteren?

Als je een bestelwagen gebruikt voor commerciële doeleinden, is het belangrijk om de veiligheid te waarborgen. Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen om de veiligheid van je bestelwagen te verbeteren.

Er zijn verschillende manieren om je bestelwagen te beveiligen tegen inbraken en diefstal. Een van de meest effectieve maatregelen is het installeren van een alarmsysteem en een beveiligingsslot. Andere opties zijn bijvoorbeeld het installeren van veiligheidsfolie op de ruiten, het plaatsen van een metalen rooster achter de ramen en het bevestigen van een track-and-trace systeem.

Naast de veiligheidsmaatregelen die je zelf kunt nemen, zijn er soms ook wettelijke verplichtingen waaraan je moet voldoen. Zo zijn er bepaalde voertuigeisen waar je bestelwagen aan moet voldoen en moet je bijvoorbeeld een verbanddoos en gevarendriehoek bij je hebben. Controleer dus goed welke eisen er gelden voor jouw specifieke situatie en pas hier je inrichting op aan.

Soms loop je onverwacht toch schade op bij het gebruiken van je wagen of wanneer deze geparkeerd staat. Bij Carrosserie Dinac  in Veurne kun je terecht voor de behandeling van alle types autoschade bij alle automodellen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere vragen, informatie of een transparante prijsofferte. Onze gespecialiseerde medewerkers helpen jou graag verder!

Hoe kan ik geld besparen door zelf mijn bestelwagen in te richten?

Het zelf inrichten van je bestelwagen kan niet alleen zorgen voor een betere en efficiëntere werkruimte, maar kan ook helpen om kosten te besparen. Hier zijn enkele tips om geld te besparen bij het inrichten van je bestelwagen:

 • Gebruik goedkope of gerecycleerde materialen zoals multiplex, pallets en oude planken om opslagoplossingen te maken.
 • Maak gebruik van natuurlijk licht en ledverlichting om de kosten van elektriciteit te verlagen.
 • Gebruik een gps-systeem om efficiëntere routes te plannen en geld te besparen op brandstofkosten.
 • Overweeg om je bestelwagen te delen met andere ondernemers om de kosten te delen.

Bedrijfsinrichting zelf doen: veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost het om mijn bestelwagen zelf in te richten?

Het inrichten van een bestelwagen kan variëren van enkele dagen tot enkele weken, afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project en je eigen vaardigheden en ervaring. Vergeet niet dat het ook een leuk en ontspannend project kan zijn waar je je creativiteit de vrije loop kunt laten!

Is het veilig om zelf mijn bestelwagen in te richten?

Ja, het is over het algemeen veilig om zelf je bestelwagen in te richten, zolang je de juiste veiligheidsmaatregelen neemt en voldoet aan de wettelijke voorschriften.

Bij Dinac kun je ook terecht wanneer je de inrichting van jouw bedrijfswagen liever aan een professional overlaat. Wij helpen je graag verder!

Hoe kan ik mijn bestelwagen verzekeren als ik hem zelf heb ingericht?

Je kunt een speciale verzekering afsluiten voor bedrijfsvoertuigen met inbegrip van de aanpassingen die je zelf hebt gemaakt. Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij voor meer informatie.

Vermijd dure afrekeningen op het einde van uw leasingcontract? Wij bieden oplossingen aan voor wagenparken van 10 tot 1500 voertuigen.

Contacteer ons

  Uw bericht*

  Openingsuren
  • Maandag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Dinsdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Woensdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Donderdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Vrijdag08:00-12:00 | 13:00-17:00
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten