Home > Inrichting bestelwagen > Inrichting bestelwagen camper

Inrichting bestelwagen camper: je bestelwagen ombouwen tot camper: tips en tricks

Inrichting bestelwagen camper

Als je van avontuur houdt en ervan droomt om de wereld te verkennen op je eigen tempo, dan kan het ombouwen van een bestelwagen tot een eigen camper een geweldige optie voor jou zijn. In dit artikel geeft Carrosserie Dinac enkele handige tips & tricks voor de ideale ombouwing en inrichting van jouw bestelwagen tot camper.

Doe-het-zelvers kunnen ervoor kiezen de bestelwagen zelf in te richten, maar soms doe je liever een beroep op een professionele expert. En als het gaat om het inrichten van je bestelwagen tot camper, is Carrosserie Dinac in Deurne de perfecte partner die je nodig hebt. Carrosserie Dinac is een gerenommeerd bedrijf dat naast schadeherstel ook gespecialiseerd is in de volledige inrichting van voertuigen zoals bestelwagens. Ook voor de inrichting van bedrijfswagens kun je bij ons terecht.

Doe je toch liever een beroep op een expert voor de inrichting van jouw bestelwagen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte!

Camper ombouwen: basisinrichting is key

Als je ervan droomt om je bestelbus om te bouwen tot een camper, dan is het belangrijk om te weten waar je moet beginnen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het inrichten van je zelfgebouwde camper.

Voordat je begint met de daadwerkelijke inrichting, is het raadzaam om een plattegrond van je toekomstige camper te maken. Denk na over de indeling en functionaliteit die het beste bij je behoeften passen. Zorg ervoor dat je alle benodigde elementen zoals zitplaatsen, een slaapruimte, keuken, opbergruimte en zitgedeelte, op de plattegrond plaatst.

Bij het kiezen van een indeling voor je bestelwagen of busje is het belangrijk om rekening te houden met je behoeften en budget. Overweeg welke voorzieningen en functies voor jou essentieel zijn tijdens het reizen en zorg ervoor dat je deze opneemt in je ontwerp. Wees realistisch over je budget en zoek naar slimme oplossingen die passen binnen je financiële mogelijkheden.Inrichting bestelwagen camper

Voordat je begint met de inrichting is het raadzaam om je bestelwagen leeg te maken en alles te verwijderen wat niet nodig is. Dit creëert meer ruimte en maakt het gemakkelijker om een efficiënte indeling te creëren. Verwijder eventuele overtollige bekleding, planken of andere elementen die je niet nodig hebt.

Een comfortabel binnenklimaat is essentieel in je camper. Om te zorgen voor goede isolatie, kun je isolatiemateriaal aanbrengen op de wanden, vloer en het plafond van je bestelwagen. Dit helpt om de temperatuur te regelen en geluid te verminderen, waardoor je camper aangenamer wordt om in te verblijven.

Om frisse lucht en natuurlijk licht binnen te laten, is het belangrijk om voldoende ventilatieopeningen en ramen in je camper te hebben. Overweeg de installatie van dakramen, ventilatoren en ramen die open kunnen. Dit zorgt niet alleen voor een aangename atmosfeer, maar helpt ook om condensatie te voorkomen.

Elektrische installatie

Een goed functionerende elektrische installatie is essentieel voor het comfort en gemak in je camper. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden:

Installeer een omvormer om de batterij op te laden

Om elektrische apparaten in je camper te kunnen gebruiken, heb je een omvormer nodig om de energie van de batterij om te zetten naar bruikbare stroom. Zorg ervoor dat je een omvormer kiest die voldoende capaciteit heeft voor je behoeften.

Kies de juiste batterij voor je behoeften

De keuze van de batterij is van cruciaal belang voor een betrouwbare stroomvoorziening in je camper. Er zijn verschillende soorten batterijen beschikbaar zoals loodzuur, lithium-ion en gelbatterijen. Kies een batterij die voldoende vermogen en capaciteit heeft om aan je energiebehoeften te voldoen.

Installeer verlichting en stopcontacten

Verlichting is belangrijk in je camper, zowel voor functionele als sfeervolle doeleinden. Overweeg ledverlichting, omdat deze energiezuinig is en een lange levensduur heeft. Installeer ook voldoende stopcontacten zodat je elektronische apparaten kan opladen en andere elektrische apparatuur kan gebruiken.

Installeer een zonnepaneel voor stroomvoorziening

Een zonnepaneel kan een duurzame en milieuvriendelijke manier zijn om extra stroom op te wekken voor je camper. Door een zonnepaneel te installeren, kun je de batterijen opladen en zelfvoorzienend zijn op het gebied van energie, vooral tijdens het kamperen in afgelegen gebieden.

Waterinstallatie

Een goede waterinstallatie is essentieel voor het dagelijks leven in je camper. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om te overwegen:

Om water te kunnen gebruiken in je camper, heb je een waterpomp nodig om de waterdruk te regelen. Daarnaast is het raadzaam om een waterfilter te installeren die het water schoon en veilig maakt voor consumptie.

Een watertank is nodig om schoon water op te slaan voor gebruik in de keuken, badkamer en eventuele andere voorzieningen. Daarnaast is het belangrijk om een aparte grijswatertank te hebben om het gebruikte water op te vangen en te lozen op een daarvoor bestemde plaats.

Een kraan en wasbak zijn essentieel voor het gebruik van water in de keuken en badkamer van je camper. Zorg ervoor dat je kiest voor hoogwaardige, duurzame materialen die bestand zijn tegen vocht en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Een buitendouche kan een handige toevoeging zijn aan je camper, vooral als je graag buitenactiviteiten onderneemt. Hiermee kun je gemakkelijk buiten douchen en vuil en zand wegspoelen voordat je de camper binnengaat.Inrichting bestelwagen camper

Meubilair en accessoires

Het juiste meubilair en de juiste accessoires kunnen je camper comfortabel en functioneel maken. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om te overwegen:

Kies lichtgewicht meubels die passen bij de indeling van je bestelwagen

Bij het kiezen van meubels voor je camper is het belangrijk om te letten op het gewicht en de afmetingen. Kies lichtgewicht meubels die gemakkelijk te verplaatsen zijn en passen binnen de beschikbare ruimte in je bestelwagen.

Voeg opbergruimte toe voor kleding, voedsel en andere benodigdheden

Opbergruimte is van groot belang in een camper om je spullen georganiseerd en toegankelijk te houden. Overweeg de installatie van kasten, planken en lades om kleding, voedsel en andere benodigdheden op te bergen.

Kies de juiste raambekleding voor privacy en comfort

Raambekleding is belangrijk voor privacy en het reguleren van het licht in je camper. Kies gordijnen, jaloezieën of andere vormen van raambekleding die passen bij je stijl en voorkeuren.

Voeg persoonlijke accessoires toe voor een huiselijk gevoel

Om je camper een huiselijk gevoel te geven, kun je persoonlijke accessoires toevoegen zoals kussens, dekens, foto’s en decoratieve items. Deze kleine details maken je camper meer uitnodigend en comfortabel.

Camper ombouw: veiligheid en wettelijke vereisten

Veiligheid is van groot belang bij het ombouwen van een bestelwagen tot een camper. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om mee rekening te houden:

Voordat je begint met de ombouw van je bestelwagen, is het belangrijk om de lokale wet- en regelgeving te controleren met betrekking tot het ombouwen van een voertuig tot camper. Zorg ervoor dat je voldoet aan alle vereisten en dat je de juiste vergunningen hebt indien nodig.

Veiligheid tegen brand is van groot belang in een camper. Zorg ervoor dat je rookmelders installeert op strategische plaatsen en dat je altijd een brandblusser bij de hand hebt.

Een CO-melder is essentieel om de veiligheid te waarborgen en het risico op koolstofmonoxidevergiftiging te verminderen. Installeer een CO-melder in je camper en zorg ervoor dat deze goed functioneert.

Om je camper te beschermen tegen inbraak, is het belangrijk om veiligheidsvergrendelingen te installeren op de deuren en ramen. Dit zorgt voor extra gemoedsrust tijdens het reizen en kamperen.

Veelgestelde vragen:

Hoeveel wateropslag heb ik nodig voor mijn camper?

Het benodigde wateropslagvolume hangt af van verschillende factoren zoals het aantal personen dat de camper zal gebruiken en de duur van je reizen. Een gemiddelde camper heeft meestal een watertank van 50-100 liter.

Moet ik mijn bestelwagen wegen nadat ik deze heb omgebouwd tot camper?

Controleer de wettelijke vereisten in jouw regio met betrekking tot het wegen van een omgebouwde bestelwagen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om je voertuig opnieuw te wegen en aan te passen aan de nieuwe classificatie.

Kan ik mijn bestelwagen nog steeds gebruiken als vervoermiddel als deze is omgebouwd tot camper?

Ja, in de meeste gevallen kun je je bestelwagen nog steeds gebruiken als vervoermiddel, zelfs nadat deze is omgebouwd tot camper. Zorg ervoor dat je voldoet aan de wettelijke vereisten voor het gebruik van je voertuig op de weg.

Inrichting bestelwagen camper: Carrosserie Dinac Deurne voor professionele hulp

Carrosserie Dinac in Deurne is een gerenommeerd bedrijf dat zich onder andere specialiseert in de volledige inrichting van wagens en dus ook het transformeren van bestelwagens tot comfortabele en functionele campers. Met onze expertise en vakmanschap kunnen we je helpen bij het realiseren van de op maat gemaakte droomcamper die perfect past bij je behoeften.

Of je nu op zoek bent naar een basisinrichting met een comfortabel bed en opbergruimte of naar een volledig uitgeruste camper met keuken, badkamer en andere voorzieningen, Carrosserie Dinac kan het allemaal voor je realiseren. Je kunt bij ons terecht voor verschillende opties en indelingen die kunnen worden aangepast aan jouw specifieke wensen en budget.

Wat Carrosserie Dinac onderscheidt, is aandacht voor detail en kwaliteit. Onze professionele vakmensen werken met hoogwaardige materialen en zorgen voor een uitstekende afwerking. Bovendien houden ze rekening met de functionaliteit en ergonomie van de camper, zodat je optimaal comfort en gemak ervaart tijdens je reizen.

Je kunt bij ons terecht voor de inrichting van elk model van bestelwagen. Populaire modellen zijn bijvoorbeeld een Mercedes sprinter, Volkswagen Crafter, Ford Transit, Mercedes Vito, Renault Trafic of een Citroën Jumper.

Ben je geen doe-het-zelver of wens je simpelweg de inrichting van je bestelwagen uit te besteden aan een professional? Kies dan voor Carrosserie Dinac en maak van je bestelwagen de perfecte metgezel voor jouw reiservaringen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Vermijd dure afrekeningen op het einde van uw leasingcontract? Wij bieden oplossingen aan voor wagenparken van 10 tot 1500 voertuigen.

Contacteer ons

  Uw bericht*

  Openingsuren
  • Maandag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Dinsdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Woensdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Donderdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Vrijdag08:00-12:00 | 13:00-17:00
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten