Home > Bumperbescherming

Je autobumper beschermen met bumperbescherming

Als autoliefhebber wil je er natuurlijk voor zorgen dat je auto er zo lang mogelijk als nieuw uitziet. Een van de meest kwetsbare onderdelen van je auto is de bumper. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je bumper te beschermen tegen krassen, deuken of andere beschadigingen. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over bumperbescherming.

Bij Carrosserie Dinac in Deurne kun je terecht voor een ruime keuze aan bumperbescherming in verschillende materialen zoals kunststof, rubber of roestvrij staal (rvs). Bij Dinac kun je terecht voor zowel voor- als achterbumperbescherming. Aarzel niet om contact met ons op te nemen op voor verdere vragen of informatie!

Wat is bumperbescherming?

Voor- of achterbumperbescherming als schadepreventie

Bumperbescherming is een methode om je bumper te beschermen tegen schade. Een bumperbeschermer biedt een extra laag bescherming op de voor- of achterbumper van je wagen en wordt over de originele bumper geplaatst. De meeste mensen kiezen voor bescherming op de achterzijde van de wagen, maar ook op de voorbumper van de wagen is het mogelijk een beschermlaag te plaatsen. De bescherming wordt over de totale lengte van de bumper geplaatst.

Door gebruik te maken van een bumperbeschermer, zal je bumper minder snel beschadigd raken en er langer als nieuw uitzien. Bij het in- en uitladen van spullen uit de kofferbak is er bijvoorbeeld altijd een kans dat je lichte schade toebrengt aan je wagen. Bumperbescherming is ook ideaal voor mensen met dieren zoals honden. Op die manier worden krassen en andere beschadigingen aan de kofferbak vermeden.

Welke soorten bumperbescherming zijn er beschikbaar?

De bescherming kan bestaan uit verschillende soorten technieken, zoals bumperbeschermfolie, bumperbeschermingsstrips of bumperbeschermers. Hierbij kan ook gebruikgemaakt worden van verschillende soorten materialen zoals kunststof, rvs (roestvrij staal) of rubber.

Elke beschikbare soort bumperbescherming heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bumperbeschermfolie is bijvoorbeeld een film die op de bumper wordt aangebracht. De beschermfolie is meestal transparant, wat zorgt voor een minimale uitstraling. De beschermfolie beschermt de bumper tegen krassen en steenslag, zonder dat het de uitstraling van je auto verandert. Bumperbeschermstrips zijn stroken van rubber of kunststof die op de bovenkant van de bumper worden geplaatst. Ze bieden bescherming tegen krassen en deuken, maar kunnen de uitstraling van de auto veranderen. Bumperbeschermers zijn vaak gemaakt van hard plastic en zijn ontworpen om de bumper te beschermen tegen de impact van een botsing.

Bovendien is het belangrijk om te weten dat niet alle soorten bumperbescherming even effectief zijn tegen alle soorten schade. Zo zal bijvoorbeeld een bumperbeschermer van rubber beter beschermen tegen deuken en krassen door lichte botsingen, terwijl een bumperbeschermfolie beter bestand is tegen steenslag en krassen door grind op de weg. Het is dus belangrijk om goed na te denken over welke soort bumperbescherming het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie en rijgedrag.

Een andere factor om te overwegen bij het kiezen van bumperbescherming is het design. Bumperbeschermers zijn er in verschillende kleuren, materialen en patronen, waardoor je een optie kunt kiezen die past bij de stijl van je auto. Ook zijn er bumperbeschermers beschikbaar die je zelf kunt ontwerpen, bijvoorbeeld met een foto of logo van je favoriete sportteam of band.

Veelgestelde vragen

Bumperbeschermfolie en bumperbeschermstrips zijn beide opties om de bumper van je auto te beschermen tegen krassen, deuken en andere schade. Bumperbeschermfolie is een transparante film die op de bumper wordt aangebracht om deze te beschermen. Bumperbeschermstrips zijn een soort rubberen strips die op de rand van de bumper worden aangebracht. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen en het is belangrijk om te overwegen welke optie het beste is voor jouw auto en rijgedrag.

De levensduur van de bumperbescherming kan variëren afhankelijk van het materiaal, de kwaliteit en het gebruik. Over het algemeen gaan hoogwaardige opties en die goed zijn aangebracht langer mee. Bij Dinac kiezen we enkel voor hoogwaardige materialen die lang meegaan.

Bumperbescherming kan meestal via een online winkel worden gekocht en vervolgens zelf worden aangebracht, maar in dat geval is het belangrijk om de instructies van de fabrikant zorgvuldig te volgen en ervoor te zorgen dat de ondergrond schoon en droog is voordat je begint. Bovendien ben je nooit zeker van een perfect resultaat. Wij raden daarom aan om te kiezen voor de expertise van Dinac in plaats van zelf aan de slag te gaan. De montage van de bumperbescherming zal gebeuren door een van onze ervaren medewerkers in onze garage. Op die manier ben je zeker van een mooi resultaat!

Hoewel bumperbescherming de bumper van je auto kan beschermen tegen veel voorkomende schade zoals krassen en kleine deuken, kan het niet alle soorten schade voorkomen. Bij een ernstige botsing bijvoorbeeld zal de bumperbescherming waarschijnlijk niet voldoende bescherming bieden.

Hoewel een nieuwe auto er misschien perfect uitziet, is het nog steeds belangrijk om deze te beschermen. Zelfs kleine krassen en deuken kunnen zich opstapelen en de waarde van je auto verminderen. Door de bumper van je auto te beschermen, kun je de algehele uitstraling van je auto behouden en de waarde ervan behouden.

Dinac Carrosserie: bescherm jouw wagen met kwalitatieve bumperbescherming op maat

Helemaal overtuigd van bumperbescherming? Aarzel dan niet en neem contact met ons op voor een offerte aangepast naar jouw behoeften en wensen. Bij Dinac Carrosserie in Deurne staan onze experten voor jou klaar bij het kiezen van de geschikte bumperbescherming voor jouw wagen en het monteren ervan op maat.

Vermijd dure afrekeningen op het einde van uw leasingcontract? Wij bieden oplossingen aan voor wagenparken van 10 tot 1500 voertuigen.

Contacteer ons

  Uw bericht*

  Openingsuren
  • Maandag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Dinsdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Woensdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Donderdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Vrijdag08:00-12:00 | 13:00-17:00
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten