Home > Binnenverlichting > Binnenverlichting auto blijft branden

Binnenverlichting van auto blijft branden? De auto-experts van carrosserie Dinac lossen het op!

Binnenverlichting auto blijft branden

Als je regelmatig met de auto rijdt, kan het weleens voorkomen dat de binnenverlichting aanblijft nadat je de deur hebt gesloten. D. Carrosserie Dinac legt uit wat de mogelijke oorzaken van dit probleem zijn, wat je kan doen om het te verhelpen en hoe je kan voorkomen dat het in de toekomst opnieuw gebeurt.

Waarom blijft de binnenverlichting branden?

Je hebt gemerkt dat de binnenverlichting van je auto blijft branden, zelfs als je de deur van de auto hebt gesloten. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

1. Defecte schakelaar van de deur

De deurschakelaar is een kleine schakelaar die zich in het deurslot bevindt en die ervoor zorgt dat de binnenverlichting uit gaat wanneer je de deur sluit. Als deze schakelaar defect is, kan de binnenverlichting blijven branden, ook wanneer de deur dicht is.

2. Slecht functionerende lichtschakelaar

De lichtschakelaar zit meestal op het dashboard van de auto en wordt gebruikt om de verlichting in- en uit te schakelen. Als de schakelaar niet goed functioneert, kan de binnenverlichting blijven branden.

3. Problemen met de elektrische bedrading

Als er problemen zijn met de elektrische bedrading van de auto, kan dit leiden tot een storing in de centrale vergrendeling en in het verlichtingssysteem. Het gevolg? De binnenverlichting blijft branden.

Blijft de binnenverlichting van je wagen branden ook wanneer de deuren dicht zijn? Laat je auto nakijken door de experts van Carrosserie Dinac. Wij hebben ruime ervaring met alle automerken en weten hoe we diverse soorten autoschade moeten herstellen. Daarnaast werken we samen met alle grote verzekeringsmaatschappijen: we nemen dan ook alle administratieve zorgen met betrekking tot je autoverzekering op ons.

Kan ik de binnenverlichting gewoon uitschakelen?

Ja, je kan de binnenverlichting van je auto permanent uitschakelen. Dit is echter niet aan te raden, omdat de binnenverlichting belangrijk is voor de veiligheid in de auto. Het is dus beter om je auto zo snel mogelijk te laten nakijken door een ervaren auto-expert.

Hoe kan ik de binnenverlichting van mijn auto uitschakelen?

Als de binnenverlichting van je auto blijft branden en je niet meteen naar de garagist kan rijden, zijn er verschillende trucjes die je kan proberen om de binnenverlichting permanent uit te schakelen:

 • Zoek de schakelaar bij de lamp en zet deze op ‘uit’
 • Verwijder de zekering die de binnenverlichting aanstuurt. Let op: als je de zekering verwijdert, kan het zijn dat andere functies van de auto ook worden uitgeschakeld.
 • Als je de schakelaar niet kunt vinden en de zekering niet wilt verwijderen, dan kan je ook de accukabels loskoppelen. Dit is echter niet aan te raden als je niet bekend bent met autotechniek.

Wil je graag dat de binnenverlichting van je auto weer optimaal werkt? Neem dan zeker contact op met arrosserie Dinac: onze vakmannen staan klaar voor jou en je wagen!

Help, de binnenverlichting van mijn auto blijft branden!

Als de binnenverlichting van je auto blijft branden, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen:

 • Controleer of de deurschakelaar nog werkt. Als deze kapot is, moet deze worden vervangen.
 • Check of de lichtschakelaar nog werkt. Als deze kapot is, moet deze worden vervangen.
 • Controleer de elektrische bedrading op beschadigingen en laat deze repareren of vervangen indien nodig.
 • Kijk of de zekering van de binnenverlichting nog intact is. Als deze kapot is, moet deze worden vervangen.
 • Controleer de accu van de auto. Als deze niet goed werkt, kan dit leiden tot problemen met de binnenverlichting.

Als je de oorzaak van het probleem hebt gevonden, kan je deze laten repareren. Ben je niet bekend met autotechniek, dan is het aan te raden om de reparatie uit te laten voeren door een ervaren monteur van de carrosserie Dinac. Onze vakmannen zullen met plezier deze klus voor jou klaren! 

Dinac is een vooruitstrevend schadeherstelbedrijf. We gebruiken onze know-how, expertise en ervaring om iedere schadewagen correct en efficiënt af te handelen. Bij ons wordt enkel gebruikgemaakt van de meest moderne technologieën. 

Carrosserie Dinac behandelt alle types autoschade bij alle automerken. Tijdens herstellingswerken aan je auto voorzien wij steeds een gratis vervangwagen. Bovendien handelen we alle administratie met je verzekeraar af: Dinac werkt samen met alle grote verzekeringsmaatschappijen en aanbieders van Auto-Assistance

Wil je weten of we een samenwerking hebben met jouw verzekeringspartner en dus jouw dossier administratief voor jou kunnen afhandelen? Bekijk hier een overzicht van onze verzekeringspartners. 

Hoe voorkom je dat de binnenverlichting blijft branden?

Om te voorkomen dat de binnenverlichting van je auto blijft branden, kan je een aantal stappen nemen:

 1. Zorg ervoor dat je de binnenverlichting handmatig uitschakelt voordat je de auto verlaat.
 2. Controleer of de deursensor en de lichtschakelaar nog goed werken en laat deze indien nodig repareren of vervangen.
 3. Laat regelmatig onderhoud uitvoeren aan je auto om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen en te verhelpen.

Herstelling van schade aan je wagen nodig? Of is het tijd voor de periodieke onderhoudsbeurt? Neem contact op met Dinac!

Wil je de schade aan je auto kwalitatief laten herstellen aan eerlijke prijzen? Neem contact op met Dinac: onze vakmannen weten allerlei soorten autoschade te herstellen.

Vermijd dure afrekeningen op het einde van uw leasingcontract? Wij bieden oplossingen aan voor wagenparken van 10 tot 1500 voertuigen.

Contacteer ons

  Uw bericht*

  Openingsuren
  • Maandag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Dinsdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Woensdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Donderdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Vrijdag08:00-12:00 | 13:00-17:00
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten