Home > Bedrijfswagen inrichting

Welke aspecten houdt bedrijfswagen inrichting in?

Bedrijfswagen inrichting

De inrichting van een bedrijfswagen houdt heel wat meer in dan op het eerste gezicht lijkt. Naast de standaard inrichting worden immers heel wat producten aangeboden om je interieur te upgraden. Naast het feit dat er voor allerlei aanpassingen een uitgebreid assortiment bestaat, is het zo dat je met heel wat zaken in orde moet zijn. Wij geven je hier een kort overzicht van welke zaken de inrichting van een bedrijfswagen nu concreet inhoudt.

De bestuurdersruimte van het voertuig

Wie “bedrijfswagen inrichtingen” zegt, zegt in de eerste plaats ook “interieur”. Vandaag de dag bestaan dan ook heel wat prachtige elementen en accessoires, ontwikkeld op basis van maatwerk, waarmee je het esthetisch potentieel van je voertuig ten volle benutten kan. 

Op de markt barst het van de deals, bedrijfswageninrichting blogs bieden allerlei snufjes en gadgets aan die je tot bij je thuis kan laten bezorgen, en die de inrichting van je wagen naar een hoger niveau tillen. Niet alleen geurverfrissers, maar ook auto-organisers die je voertuig efficiënter indelen en zelfs luchtreinigers voor de zuurstof in het voertuig zijn kleine ingrepen die je bedrijfswagen net dat tikkeltje comfortabeler kunnen maken.

Op esthetisch vlak hangt je gezochte auto-interieur natuurlijk van heel wat zaken af, aangezien elke wagen anders is. De bedrijfswagen inrichting van een Opel Vivaro is natuurlijk anders dan die van een Volkswagen Caddy of een Berlingo. Denk daarom goed op voorhand na over wat jouw specifieke voorkeuren zijn qua stijl en qua materiële behoeften. Een bestelwagen richt je immers anders in dan een sportwagen die je vooral voor plezierritten gebruikt.

Bedrijfswagen inrichting

De werkruimte bij bestelwagens

Hoe kunnen we de werkruimte van een bestelwagen overslaan als het gaat om de inrichting van bedrijfswagens? De werkruimte van de bestelwagen is namelijk essentieel voor een optimale benutting van de hele fleet. 

In de eerste plaats kan het handig zijn een werkbank in een bestelwagen te integreren. Daarnaast zijn de nodige vergrendel- en veiligheidssystemen een must, zéker voor wie regelmatig moet goederen afhalen en leveren. Installeer ook zeker ventilatie en verlichting in de werkruimte; bedrijfswageninrichtingen met deze opties zijn vooral handig als je lange uren in de werkruimte klopt. De laadruimte ventileren is daarnaast ook essentieel voor een vlot vervoer van jouw spullen. Bespaar ruimte door bijvoorbeeld de slimme installatie van opberg- en organisatiesystemen. Ten slotte kan de werkruimte ook altijd gedecoreerd worden met verlichtingselementen en -producten, in het bijzonder milieuvriendelijke led-strips. 

Signalisatie en branding

Fleets ombouwen tot wagenparken die het imago van een bedrijf correct uitdragen kan onder meer worden gedaan via signalisatie en branding. Zo kunnen logo’s aan de buitenkant van de bedrijfswagens ervoor zorgen dat de onderneming en haar imago op de markt goed herkenbaar zijn voor externen. 

Ook de bedrijfswageninrichting kan een bepaald beeld weergeven. Ergens vragen interieurelementen immers ook om een esthetische omkadering die bij het bedrijfsimago past. Je kunt de werk- en bestuurdersruimte bijvoorbeeld inrichten aan de hand van de huisstijl die door de onderneming gebruikt wordt voor de externe marketing. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door personalisatie van ingebouwde kasten, die gedecoreerd worden op basis van specifieke kleurenpaletten, waaronder betimmeringen aan de zijkant die perfect in de esthetische stijl van de onderneming passen. 

De veiligheid

Ook de veiligheid van je bedrijfswagen is een essentieel element van de inrichting. Helaas staat het strenge kader qua veiligheid en eisen, zeker met oog op de keuring, vaak gelijk aan heel wat overweldigend werk. Lees hier meer over de technische keuring van voertuigen. Aangezien bedrijfsvoertuigen in het kader van een keuring soms nog heel wat aanpassingen behoeven, schreven we ook een artikel rond wat je van zo’n keuring kunt verwachten. 

Naast safety houdt veiligheid ook nog security in. Installeer inbraakbeveiliging, zeker wanneer in jouw bedrijfswagen wel vaker waardevolle spullen vervoerd worden. Een extra slot op losse onderdelen, vooral bij bestelwagens, maakt jouw veiligheidsgevoel compleet; imperialen of reservebanden vormen anders immers een makkelijke prooi voor mensen met kwade bedoelingen. 

Carrosserie Dinac als dé partner voor kwalitatieve herstellingen en onderhoud van jouw fleet

Carrosserie Dinac uit Deurne heeft sinds 1977 ervaring met het herstel en onderhoud van voertuigen. Wij maken daarom gebruik van de meest toonaangevende ombouwers, die aan de hand van de volgende generatie technieken de nodige herstellingen en onderhoud uitvoeren. Daarbij hebben wij een bijzondere aandacht en opgebouwde expertise voor duurzaamheid en milieu.

Onze klantenservice staat garant voor een snelle en persoonlijke aanpak. Wij minimaliseren voor jou de administratieve rompslomp en het tijdverlies en maximaliseren de kwaliteit van de dienstverlening. Bespaar tijd in het kader van kleine herstellingen, en maak gebruik van ons smart repair programma, waarbij de herstelling binnen een dag wordt gedaan. 

Neem gerust contact op via de website of via info@jeroenv65.sg-host.com.

Vermijd dure afrekeningen op het einde van uw leasingcontract? Wij bieden oplossingen aan voor wagenparken van 10 tot 1500 voertuigen.

Contacteer ons

  Uw bericht*

  Openingsuren
  • Maandag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Dinsdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Woensdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Donderdag08:00-12:00 | 13:00-18:00
  • Vrijdag08:00-12:00 | 13:00-17:00
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten